Exelerating

Rabobank: BlackRock gaat nieuwe “mandaatfondsen” opzetten en beheren

Rabobank publiceert op haar website:

“Op korte termijn gaat Rabobank beleggen in fondsen met mandaten voor haar klanten in vermogensbeheer. Klanten zullen hierdoor profiteren van lagere kosten en een transparantere opbouw van hun portefeuille. Ook wordt de weg vrijgemaakt voor meer aandacht aan beleggingen die rekening houden met mens, milieu en goed bestuur.

Met deze nieuwe beleggingspropositie gaat de bank haar belegde vermogen anders beheren. Op dit moment beleggen klanten in vermogensbeheer nog in beleggingsfondsen van fondshuizen. Onderdeel van de transformatie is dat BlackRock nieuwe beleggingsfondsen gaat opzetten en beheren, binnen de kaders van Rabobank. Deze zogeheten mandaatfondsen zijn een aanvulling op het bestaande fondsenassortiment van Rabobank.

Bart Horsten, directeur Vermogensopbouw bij Rabobank: “Met een fors gegroeid belegd vermogen zijn we in staat beleggingsfondsen tegen lagere kosten in te kopen en te beheren. Door nieuwe beleggingsfondsen te laten maken dalen de kosten. Dit betekent dat er op den duur meer rendement overblijft. Dat voordeel komt zo ten goede aan onze klanten. Met de mandaatfondsen bieden we klanten een beter overzicht en meer transparantie zodat zij zich meer bewust worden van hoe hun beleggingen werken.”

Het is in Nederland de eerste keer dat een bank en vermogensbeheerder op een dergelijke wijze gaan samenwerken. De beleggingsfondsen die worden opgezet door BlackRock bestaan uit één of meerdere mandaten, waarvoor BlackRock op zoek gaat naar kwalitatief goede mandaatbeheerders op basis van Rabobank’s selectiecriteria. Deze beheerders krijgen het mandaat om (een gedeelte van) het mandaatfonds in te vullen met individuele titels.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

BlackRock

About author

Related Articles