Exelerating

Willem Jan Brinkman benoemd tot CFRO van PGGM

PGGM publiceert op haar website:

“De Raad van Commissarissen van PGGM heeft besloten Willem Jan Brinkman te benoemen tot Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Zeist. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Brinkman zal zijn nieuwe werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2019 aanvangen.

Willem Jan Brinkman (46) is momenteel Principal Investment Manager bij PGGM Private Equity. In zijn nieuwe rol zal hij tevens als vicevoorzitter toetreden tot de Raad van Bestuur van PGGM. Hij volgt Paul Boomkamp op die op 1 november 2019 lid wordt van de Raad van Bestuur van Erasmus MC.

Brinkman trad in 2015 in dienst bij PGGM Vermogensbeheer en combineerde dit tot 2018 met de verantwoordelijkheid als CFRO van de Nederlandse Investeringsinstelling N.V. Sinds dit jaar voert hij een nieuwe private equity-strategie uit die er op gericht is naast financieel rendement ook specifieke duurzaamheidsoplossingen te genereren ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn op het gebied van klimaat, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Eerder werkte hij lange tijd bij KPMG Corporate Finance waar hij van 2009 tot 2015 partner was. Daar heeft hij in opdracht voor meerdere pensioenuitvoeringsorganisaties gewerkt. Hij adviseerde A&O bij de verkoop aan PGGM in 2013. Brinkman is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

PGGM

About author

Related Articles