VBDO onderzoekt klimaatbeleid als onderdeel van beleggingsbeleid institutionele beleggers

13 november 2019

VBDO publiceert op haar website:

“Klimaatverandering staat sinds het Klimaatakkoord van Parijs op de agenda van Nederlandse pensioenfondsen. In hoeverre draagt de klimaataanpak van Nederlandse institutionele beleggers daadwerkelijk bij aan het oplossen van het klimaatprobleem? Nauwelijks, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Gemiddeld scoren de beleggers een 2.9 als het aankomt op hun klimaatstrategie.

Het rapport Dutch Institutional Investors and Climate Change – Becoming part of the solution maakt onderdeel uit van de (twee)jaarlijkse pensioenfonds- en verzekeraarsbenchmark van de VBDO. Hierin worden beleid, implementatie, bestuur en transparantie van de grootste 50 pensioenfondsen en 30 verzekeraars onder de loep genomen, in totaal goed voor €1,48 biljoen aan beheerd vermogen. Onderlinge verschillen tussen institutionele beleggers zijn groot. De 10 grootste institutionele beleggers scoren gemiddeld een 7.8, en de pensioenfondsen (3,4) scoren gemiddeld iets beter dan de verzekeraars (1,9).

De VBDO benadrukt wel dat deze klimaat-ranking enkel een algemeen beeld geeft van in hoeverre de beleggers gebruik maken van deze verschillende benaderingen. Hoewel voor de samenstelling van het volledige rapport uitvoerig onderzoek heeft plaatsgevonden, is voor het specifieke ranking onderdeel gebruik gemaakt van een beknopt aantal vragen.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer