Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 48: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 47 met o.a. PostNL, Achmea en Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Achmea BestuursbureauToegetredenMarco van Voorneburg Mn Services BestuurToegetredenJacques van der Horst PostNL Raad van toezichtToegetredenLucie Duynstee Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf BestuurAfgetredenEsther von Weiler Witteveen & Bos BestuurAfgetredenH.E.
  Lees meer

 • OPF IBM Nederland: “TKP kondigt aan dienstverlening te willen beëindigen”
  IBM Nederland publiceert op haar website:”TKP heeft aangegeven na 2021 te willen stoppen als uitvoerder voor SPIN. De pensioenuitvoerder voorziet dat nieuwe regelgeving het lastiger maakt om kleine klanten te bedienen.
  Lees meer

 • ABP: “Premie stijgt licht in 2020, kans op pensioenverlaging volgend jaar klein”
  ABP publiceert op haar website:”De premie die u en uw werkgever voor uw pensioen betalen, gaat bij ABP licht omhoog, met 0,4%-punt. Dat heeft het bestuur van ABP vandaag besloten.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • NN Investment Partners neemt meerderheidsbe-lang in Venn Hypotheken om hypotheekpropositie uit te breiden
  NNIP publiceert op haar website:”NN Investment Partners (NN IP) is een partnerschap aangegaan met Venn Partners LLP (“Venn”). Onder dit partnerschap, heeft NN IP een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken BV (“Venn Hypotheken”), naast de bestaande aandeelhouders Venn en het management van Venn Hy-pothekenMet deze acquisitie verbreedt NN IP de mogelijkheden voor institutionele beleggers om naast het NN Dutch Residential Mortgage Fund te investeren in Nederlandse hypotheken.
  Lees meer

 • ACTIAM NV appoints Interim CEO
  ACTIAM publiceert op haar website:”ACTIAM announced today that it appoints Wim Borgdorff as interim CEO. Borgdorff succeeds Hans van Houwelingen, who will continue his career outside of ACTIAM.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Opbouw pensioenregeling TrueBlue naar PNO Media
  TrueBlue publiceert op haar website:”Ons fonds is al een tijdje bezig om na te denken over de toekomst. Dat hebben we je al eerder laten weten.
  Lees meer

 • Directeur Pensioenfonds Notariaat kijkt uit naar samenwerking met NN IP
  NNIP publiceert op haar website:”Het bestuur van Pensioenfonds Notariaat heeft na een uitgebreid selectietraject NN Investment Partners aangesteld als fiduciair adviseur. De aanleiding voor de selectietraject was de herinrichting van de interne vermogensbeheerfunctie van Pensioenfonds Notariaat.In de rol als fiduciair adviseur zal NN IP het pensioenfonds ondersteunen op het gebied van strategische beleggingsvraagstukken, advisering over balansbeheer, monitoring van vermogensbeheerders en ondersteuning bij een aantal operationele activiteiten.Directeur Edwin Zondag van Pensioenfonds Notariaat: ”In 2018 hebben wij een analyse gemaakt van het vermogensbeheer en hadden daarbij heel scherp voor ogen wat beter kon en wat wij van een fiduciair verwachten.
  Lees meer

 • Donderdag

 • Robeco launches innovative multi-factor strategy for global fixed income
  Robeco publiceert op haar website:”Robeco announces the launch of its Robeco QI Global Multi-Factor Bonds. The strategy builds on the company’s long history of factor investing in credits, in combination with its factor investing philosophy in the government bond market.
  Lees meer

 • Overdracht pensioenverplichtingen OPF Aon naar UnitedPensions gaat niet door
  Pensioenfonds Aon publiceert op haar website:”Het bestuur moet u nu tot haar spijt meedelen dat de overdracht van de pensioenverplichtingen naar UnitedPensions niet door kan gaan. Afgelopen donderdag zijn wij door de werkgever geïnformeerd dat zij niet langer achter haar eerdere besluit staat om de pensioenen bij UnitedPensions onder te brengen.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • APG stapt in Chinese obligaties
  APG publiceert op haar website:”APG gaat samen met partner E Fund, de grootste fondsbeheerder in China, in Chinese vastrentende waarden beleggen, waaronder obligaties van bedrijven en locale overheden. De strategie is gelanceerd onder de naam ‘China Fixed Income Strategy’ en vergroot de toegang van APG tot een interessante markt, waarin steeds meer internationale investeerders actief zijn.
  Lees meer

About author

Related Articles