Altera verwelkomt Pensioenfonds Werk en (re)Integratie

10 december 2019

Altera publiceert op haar website:

“Altera verwelkomt Pensioenfonds Werk en (re) Integratie (PWRI) als aandeelhouder. Het pensioenfonds stapt met € 85 miljoen in de groeiende woningportefeuille van ruim 6.000 woningen en een omvang van meer dan € 1,6 miljard.

Middensegment huurwoningen voor elke doelgroep staan volop in de belangstelling. De vraag vanuit de huurmarkt naar duurzame en goede huurwoningen is enorm. Altera speelt hierop in met haar woningstrategie: het bieden van passende en betaalbare woonproducten met de bestaande jonge en groene portefeuille en het toevoegen van nieuwbouw woningen op de juiste locaties. Altera heeft hierbij een lange termijn focus en streeft naar een balans tussen de belangen van de beleggers enerzijds en de belangen huurders en maatschappij anderzijds.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn bijzonder verheugd dat na een grondig selectietraject PWRI voor Altera heeft gekozen. PWRI is een vooraanstaand en belangrijk pensioenfonds en wij zien ook raakvlakken met hun beleid inzake maatschappelijk verantwoord beleggen. In ons investeringsproces zijn ESG-factoren geïntegreerd en wij willen met onze portefeuilles een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij”.

Kees Bethlehem, bestuursvoorzitter PWRI: “Een van de beleggingsovertuigingen van PWRI is dat maatschappelijk verantwoord beleggen loont. Een andere overtuiging is dat het heel goed mogelijk is om binnen de vierhoek van rendement, risico, kosten en ESG de optimale beleggingsbeslissingen te nemen. Wij verwachten veel op dit gebied van onze samenwerking met Altera”.”

Fondsprofiel Werk en (re)Integratie:

Werk en (re)Integratie is een BPFv met eind Q2 2019 een belegd vermogen van € 9,320 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 84,637 actieve bijdragers en 53,730 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2019 een rendement van 2.8%. Eind Q2 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 109.8% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 122.2% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is BMO en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door APG

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer