Exelerating

CANDRIAM migreert activa-administratie naar CACEIS

CANDRIAM publiceert op haar website:

“CANDRIAM kondigt aan dat de administratie van zijn activa (bewaarneming, administratie van fondsen, transfer agency) voor zijn Luxemburgse en Franse fondsen binnenkort migreert naar CACEIS. Die beslissing past binnen CANDRIAM’s strategisch plan voor 2030, dat de basis legt voor zijn verdere groei en de dienstverlening aan zijn cliënten. Het succes van CANDRIAM staat vast: het bedrijf heeft zijn vermogen onder beheer verdubbeld sinds 2014, en dat voornamelijk dankzij zijn langetermijnvisie, de kwaliteit en prestatie van zijn producten , en zijn constante drive om via innovaties de behoeften van cliënten te vervullen. Het nieuwe partnership met CACEIS ondersteunt CANDRIAM bij het uitbreiden van zijn gamma in vermogensbeheer, vooral op het vlak van ESG, om zijn internationale expansie voort te zetten, om de digitale transformatie van de sector te omarmen en om zijn focus op de behoeften van cliënten te behouden.

Pierre Ernst, COO van CANDRIAM, vertelt: “De markt is veel complexer geworden. Daarom hebben vermogensbeheerders door de hele waarketen heen strategische partnerships nodig. We waren echt onder de indruk van CACEIS met zijn dienstengamma, zijn digitale roadmap, zijn kennis van de institutionele cliënten en hun behoeften, en ten slotte met zijn groeidynamiek. Dit is een nieuwe stap in CANDRIAM’s strategie en we zullen het met de grootste zorg voor onze cliënten doorvoeren”.

Joe Saliba, Deputy CEO van CACEIS: “We zijn verheugd dat we ons strategisch partnership met CANDRIAM kunnen versterken en zijn doelstellingen op het vlak van internationale groei kunnen ondersteunen door een breed gamma van diensten te leveren. We zijn ervan overtuigd dat CANDRIAM en zijn cliënten baat zullen hebben bij onze diensten, die CANDRIAM in staat stellen om de schaal en efficiëntie van zijn activiteiten te vergroten. Vanuit onze rijke ervaring met migraties zorgen we voor een vlotte overgang en ononderbroken diensten tijdens de migratieperiode.””

De migratie begint naar verwachting eind maart 2020, nadat de bevoegde toezichthouders ze hebben goedgekeurd. Het gebeurt in drie fases en zal waarschijnlijk in oktober 2020 voltooid zijn. De migratie betreft het volledige gamma van CANDRIAM’s fondsen die in Luxemburg en Frankrijk geregistreerd staan. CANDRIAM zal de verandering van transferagent eveneens bekendmaken in een bericht aan de beleggers en in de bijgewerkte prospectussen van de fondsen. De migratie heeft geen invloed op het beleggingsbeleid of de betrokken teams. De portefeuilles van cliënten zullen nog altijd door dezelfde portefeuillebeheerders en volgens hetzelfde beleggingsbeleid worden beheerd. De migratie betreft hoofdzakelijk institutionele beleggers en verdelers. Eindbeleggers en eindeigenaars van activa zullen normaal niets merken en dienen voor of na de migratie niets te veranderen.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

About author

Related Articles