Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 06: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 5 met o.a. Shell, Media PNO en Campina
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Abbott Nederland BestuurToegetredenJaap VerweijBestuurAfgetredenY.
  Lees meer

 • Centric ziet af van overname pensioenuitvoerder AGH
  Centric publiceert op haar website:”Centric staakt de gesprekken met Administratie Groep Holland (AGH) die moesten leiden tot een overname van de activiteiten van de pensioenuitvoerder.Enkele maanden geleden is Centric in exclusiviteit gestart met de overnamegesprekken. Onlangs bleek er toch geen sprake van exclusiviteit te zijn.
  Lees meer

 • PME en PMT scherpen klimaatbeleid aan
  Metalektro, bedrijfstakpensioenfonds publiceert op haar website:”PME en PMT laten klimaatrisico’s zwaarder wegen in hun beleggingsbeleid. PME mikt op halvering van de CO2-uitstoot.
  Lees meer

 • ABP zet koers naar klimaatneutrale beleggingsportefeuille
  ABP publiceert op haar website:”ABP zet koers naar klimaatneutrale beleggingsportefeuille Amsterdam, 3 februari 2020. Beleggingen in kolenmijnen en teerzand afbouwen, de CO2-uitstoot in de aandelenportefeuille met 40% terugbrengen ten opzichte van 2015, 15 miljard beleggen in duurzame en betaalbare energie en 20% van het vermogen beleggen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.
  Lees meer

 • Rapport PwC over het effect van het Pensioenakkoord op uitvoeringskosten
  PensioenFederatie publiceert op haar website:”De Tweede Kamer heeft minister Koolmees van het ministerie van SZW gevraagd om een onderzoek uit te laten voeren naar de effecten van de hervorming van het pensioenstelsel op uitvoeringskosten en aanbevelingen voor lage kosten in het nieuwe pensioenstelsel. Op 31 januari jl.
  Lees meer

 • Willis Towers Watson benoemt Angel Hoover als Head of Benelux
  Willis Towers Watson publiceert op haar website:”Willis Towers Watson (NASDAQ:WLTW), een vooraanstaande wereldwijd opererende consultant, broker en solutions provider, kondigt twee senior leadership veranderingen aan. Angel Hoover is de nieuwe Head of Benelux, en Joris Wonders is Head of Talent and Rewards (T&R) voor West-Europa.Hoover is gevestigd in Amstelveen en begint met onmiddellijke ingang aan haar nieuwe functie, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Robeco appoints three investment professionals to its Trends & Thematic team
  Robeco publiceert op haar website:”Robeco announced the appointment of several new members to its Trends & Thematic team. Michiel van Voorst and Koos Burema will join the team on 1 March 2020, and the team will be further strengthened by a trend analyst, Sam Brasser, in May.
  Lees meer

 • Overgang Pensioenfonds Houthandel naar Pensioenfonds Meubel is definitief
  Houthandel publiceert op haar website:”Vorige week ontving u een brief van ons, waarin wij u lieten weten dat de overgang van Bpf Houthandel naar pensioenfonds Meubel definitief is geworden. De laatste maanden hebben wij hier hard aan gewerkt.
  Lees meer

 • Moeizame start van het jaar voor pensioenfondsen
  Aon publiceert op haar website:”De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste maand van 2020 teruggelopen van 103% naar 101%. Door wereldwijde angst voor het Coronavirus liepen de rendementen op aandelen terug en was er een vlucht naar safe havens, wat de rente deed dalen.Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde van 103% naar 102%.
  Lees meer

 • Donderdag

 • Tussenrapportage algemeen pensioenfonds
  De Pensioendederatie publiceert op haar website:”De minister van SZW heeft een tussenrapportage over de algemeen pensioenfondsen naar de Tweede Kamer gestuurd.In deze tussenrapportage wordt aandacht besteed aan de gekozen bestuursmodellen en het aantal collectiviteitskringen. Verder wordt een beeld geschetst van de omvang van algemeen pensioenfondsen ten opzichte van de gehele pensioensector en het aandeel van de algemeen pensioenfondsen in de consolidatie.
  Lees meer

About author

Related Articles