Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 07: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 6 met o.a. ABN AMRO Bank, Beroepsvervoer over de Weg en Achmea
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website ABN AMRO Bank BestuurToegetredenMarcel Verheul Achmea BestuurAfgetredenT.T.
  Lees meer

 • Aegon en Hera Life slaan handen inéén
  Hera Life publiceert op haar website:”Hera Life wil samen met Aegon groeien naar een leidende positie op het gebied overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen. Om het vertrouwen in de nieuwe partner te onderstrepen, heeft Aegon Growth Capital een minderheidsbelang van 35% genomen in Hera Life.Voor overlijdensrisicoverzekeringen verwijst Aegon zijn klanten en adviseurs voortaan exclusief naar Hera Life.
  Lees meer

 • Pensioenfonds ING gestart met beleggen in hypotheken
  ING publiceert op haar website:”De hypotheekmarkt is interessant voor pensioenfondsen. Hypotheken hebben immers een langere looptijd, en dat is in lijn met de lange horizon van pensioenfondsen.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Nieuwe toetreder investeert 150 miljoen in ASR Dutch Core Residential Fund
  ASR publiceert op haar website:”Op 1 februari 2020 is een Nederlands bedrijfstakpensioenfonds toegetreden tot het ASR Dutch Core Residential Fund. Het fonds investeert € 150 miljoen in het woningfonds van a.s.r.
  Lees meer

 • Rinke Eigenhuis in directie Donatus Verzekeringen
  Donatus publiceert op haar website:”Onze Raad van Commissarissen heeft de heer drs. Rinke Eigenhuis (49) per 1 maart a.s.
  Lees meer

 • Pensioenfonds Levensmiddelenbedrijf wil 20% van de discretionaire staatsobligatieportefeuille beleggen in ‘groene’ obligaties
  Levensmiddelenbedrijf publiceert in haar MVB beleid:”In 2019 heeft het pensioenfonds besloten om met de allocatie naar staatsobligaties, als onderdeel van de LDI portefeuille, op een positieve wijze bij te dragen aan een duurzame samenleving. Het pensioenfonds heeft zich daarom tot doel gesteld om 20% van de discretionaire staatsobligatieportefeuille te beleggen in ‘groene’ obligatiesMinimaal een kwart van de emittenten van deze groene obligaties (5% van de totale staatsobligatieportefeuille) dient hierbij een zogenaamde SSA (Supranational, sub-sovereign and agency) emittent te zijn en zich te richten op het verbeteren van het milieu/ klimaat of sociale factoren.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Annemiek van Melick benoemd als lid van de Raad van Bestuur en CFO van a.s.r.
  ASR publiceert op haar website:”Annemiek van Melick is op 12 februari door de Raad van Commissarissen (RvC) benoemd als lid van de Raad van Bestuur (RvB) en Chief Financial Officer (CFO) van a.s.r. Annemiek van Melick werd benoemd nadat zij zichzelf had voorgesteld tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).De vertegenwoordigde aandeelhouders kregen tijdens de BAVA de mogelijkheid om kennis te maken met Annemiek van Melick en vragen te stellen, waarna de RvC haar heeft benoemd voor een termijn die eindigt bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2023.Annemiek van Melick volgt Chris Figee op, die per 1 februari 2020 naar KPN is gegaan.
  Lees meer

 • Bruno Oudega nieuwe directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea
  SAREF publiceert op haar website:”Bruno Oudega is benoemd tot directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance in Amsterdam. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM.Bruno Oudega was de afgelopen vijf jaar directievoorzitter bij Quion, een van de grootste hypotheekservicers van Nederland.
  Lees meer

 • De Nationale APF verwelkomt TrueBlue
  De Nationale APF publiceert op haar website:”Vanaf 1 mei 2020 krijgt De Nationale APF een nieuwe kring erbij: TrueBlue. Pensioenfonds TrueBlue stopt en draagt de pensioenregelingen en aanspraken van (gewezen) deelnemers over aan De Nationale APF en PNO Media.De pensioenen van (ex-)deelnemers die pensioen hebben opgebouwd in de middelloonregeling of daar nu een pensioenuitkering uit ontvangen, worden ondergebracht bij De Nationale APF.
  Lees meer

 • Donderdag

 • NN Group nominates Supervisory Board members for reappointment
  NN Group publiceert op haar website:”The Supervisory Board of NN Group N.V. has decided to nominate Clara Streit and Robert Jenkins for reappointment as members of the Supervisory Board for a term of four years.
  Lees meer

 • Ahold Delhaize Pensioen: Nieuw lid Beleggingsadviescommissie
  AHOLD publiceert op haar website:”De Beleggingsadviescommissie van Ahold Delhaize Pensioen verwelkomt een nieuw lid: Sylvia van de Kamp. Zij houdt zich samen met drie andere leden bezig met het beleggingsbeleid, het toetsen en evalueren daarvan en het selecteren van vermogensbeheerders.Of, zoals zij het zelf graag zegt: ‘Ik ga me inzetten voor het behalen van goede beleggingsresultaten voor de deelnemers van Ahold Delhaize Pensioen.’Fondsprofiel AHOLD: AHOLD is een OPF met eind Q3 2019 een belegd vermogen van € 5,788 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.
  Lees meer

 • Robeco’s insurance assets under management pass EUR 20 billion mark
  Robeco publiceert op haar website:”Robeco, the Dutch pure-play international asset manager, reported significant growth in its insurance business where assets under management (AuM) reached EUR 20 billion at the end of 2019. This was an increase of EUR 5 billion between 30 September 2018 and 31 December 2019.Since creating a dedicated focus on solutions for insurers, and appointing Ed Collinge as Global Head of Insurance Strategy in October 2018, Robeco has seen its insurance AuM grow by one third.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • Sterke groei Zwitserleven PPI
  Zwitserleven publiceert op haar website:”De Zwitserleven PPI heeft, ondanks grote concurrentie in de markt van beschikbare premieregelingen, wederom een sterke groei laten zien in 2019. Het beheerd vermogen steeg van 302 miljoen euro naar 581 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers 2019 die vandaag zijn gepubliceerd.
  Lees meer

 • Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group tekenen intentieverklaring
  Blue Sky Group publiceert op haar website:”Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group hebben een intentieverklaring getekend voor de uitbesteding van de pensioenuitvoering van Philips Pensioenfonds vanaf 2021. Een belangrijke stap in het proces om te komen tot een definitief contract waar wij heel blij mee zijn.
  Lees meer

About author

Related Articles