Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group tekenen intentieverklaring

14 februari 2020

Blue Sky Group publiceert op haar website:

“Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group hebben een intentieverklaring getekend voor de uitbesteding van de pensioenuitvoering van Philips Pensioenfonds vanaf 2021. Een belangrijke stap in het proces om te komen tot een definitief contract waar wij heel blij mee zijn. We verwachten dat de onderhandelingen over het definitieve contract op korte termijn afgerond kunnen worden. Het contract met de huidige pensioenuitvoerder, PGGM, eindigt aan het einde van dit jaar.

Philips Pensioenfonds verzorgt de pensioenen voor werknemers van Philips en Signify in Nederland. Het ondernemingspensioenfonds heeft ruim 98.000 deelnemers en een belegd vermogen van ruim 21 miljard euro.”

Fondsprofiel Philips:

Philips is een OPF met eind Q3 2019 een belegd vermogen van € 21,463 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 13,320 actieve bijdragers en 54,440 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2019 een rendement van 5.7%. Eind Q3 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 114.6% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 118.2% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is BlackRock en de pensioenadministratie wordt nu nog uitgevoerd door PGGM

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer