NN Investment Partners lanceert corporate green bond fonds

3 maart 2020

NN publiceert op haar website:

“NN Investment Partners (NN IP) introduceert een nieuw fonds: NN (L) Corporate Green Bond. Het nieuwe fonds is een aanvulling op het bestaande assortiment en gebruikt dezelfde strategie als NN (L) Green Bond, maar is specifiek gericht op groene obligaties van bedrijven. De markt voor groene obligaties groeit momenteel sterk en wordt steeds breder, vooral als het gaat om bedrijfsleningen. Dankzij deze ontwikkeling zijn beleggers zeer geïnteresseerd in groene obligaties. Hierdoor is het totale beheerde vermogen van NN IP in strategieën en mandaten voor groene obligaties toegenomen tot circa EUR 2,4 miljard.

In 2019 is de markt voor groene obligaties met maar liefst EUR 181 miljard gegroeid tot EUR 507 miljard. Alhoewel er veel groene staatsobligaties werden uitgegeven (onder meer in Nederland, Frankrijk en Ierland), werd de markt gedomineerd door groene bedrijfsobligaties. In tegenstelling tot andere jaren waren dit emissies van bedrijven uit allerlei sectoren. Er zijn meer industriële, communicatie- en technologiebedrijven voor de financiering van groene projecten op de markt gekomen, waaronder bekende namen als PepsiCo¹. Ook verzekeraars hebben voor het eerst groene obligaties uitgegeven en volgens NN IP zouden autofabrikanten die overstappen op CO2-arme oplossingen weleens de volgende kunnen zijn. Gezien de groei van het segment voor groene bedrijfsobligaties en het effect op de breedte en liquiditeit van de markt is dit een ideaal moment voor een nieuw fonds dat zich volledig richt op dit segment.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer