Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 10: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 9 met Shell, Notariaat en Fluor Nederland
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Fluor Nederland BestuurAfgetredenR.H.
  Lees meer

 • Stap verwelkomt Pensioenfonds Invista en Lycra Company
  STAP publiceert op haar website:” Met ingang van 1 maart 2020 heeft Pensioenfonds Invista de pensioenaanspraken en pensioenrechten overgedragen aan Stichting Algemeen Pensioenfonds Stap. De Nederlandsche Bank heeft de verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de collectieve waardeoverdracht van Invista naar Stap.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • NN Investment Partners lanceert corporate green bond fonds
  NN publiceert op haar website:”NN Investment Partners (NN IP) introduceert een nieuw fonds: NN (L) Corporate Green Bond. Het nieuwe fonds is een aanvulling op het bestaande assortiment en gebruikt dezelfde strategie als NN (L) Green Bond, maar is specifiek gericht op groene obligaties van bedrijven.
  Lees meer

 • BMO Global Asset Management versterkt het fiduciair managementteam met Marco Smelter
  BMO publiceert op haar website:”BMO Global Asset Management (BMO GAM) breidt het fiduciaire team in Europa verder uit met de benoeming van Marco Smelter. Hij rapporteert direct aan Bart Kuipers, Managing Director en Head of Fiduciary Investment (Netherlands) en wordt als Director, Portfolio Manager Multi Management medeverantwoordelijk voor de portefeuilleconstructie, research en monitoring van externe managers.Marco Smelter stapt over van Corestone Investment Managers waar hij in 2012 begon als senior analyst en sinds 2016 werkte als Director of Research.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Bouwinvest koopt 146 vrije sector huurwoningen in Amsterdam
  Bouwinvest publiceert op haar website:”Institutionele vastgoedbelegger Bouwinvest en VORM hebben een de koopovereenkomst voor 146 duurzame vrije sector huurwoningen op Eiland Oostenburg in het centrum van Amsterdam getekend.Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk met circa 1800 woningen. Het eiland is een van de laatste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Amsterdam, gelegen op eigen grond.
  Lees meer

 • Nieuw bestuur voor Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer
  Pensioenfonds Rail & OV publiceert op haar website:”Het nieuwe pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, dat per 1 april van start gaat, heeft een nieuw bestuur. De uitvoerende bestuurders zullen de dagelijkse leiding van het fonds vormen.
  Lees meer

 • Aon: Pensioenen hard geraakt door coronavirus
  Aon publiceert op haar website:”De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%. Er is maar één woord dat februari typeert en dat is coronavirus.
  Lees meer

 • Donderdag

 • DNB keurt overname Klaverblad Levensverzekering door Lifetri Groep goed
  Klaverblad publiceert op haar website:”De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend aan de in mei 2019 aangekondigde verkoop van Klaverblad Levensverzekering N.V. aan Lifetri Groep.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • OPF Provisum stelt State Street aan voor passief beheer van deel aandelenportefeuille
  Provisum publiceert in “Pensioenbericht Maart 2020”:”Jan (Jan Bezemer, voorzitter beleggingscommissie – red): “Vanaf dit jaar maken we dus een dubbelslag: een goed rendement èn meer zeggenschap over de ondernemingen waarvan we aandelen bezitten. Dat werkt zo: van ons totale vermogen van ca.
  Lees meer

About author

Related Articles