Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 20: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 19 met Beroepsvervoer over de Weg en Beroepsvervoer over de Weg
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Beroepsvervoer over de Weg BeleggingscommissieAfgetredenL.J.H.
  Lees meer

 • Maurice Koopman CEO NN Schade & Inkomen
  NN publiceert op haar website:”Nationale-Nederlanden benoemt per 1 juni Maurice Koopman (1971) tot CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Hij volgt hiermee Leon van Riet op die per 1 juni als CEO Leven en Pensioen toetreedt tot de Management Board van NN Group.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Pensioenfonds Aon: Wijziging samenstelling bestuur
  Aon Groep Nederland publiceert op haar website:”In verband met het aflopen van de zittingstermijnen van diverse bestuursleden per 1 juli 2020 heeft het bestuur zich gebogen over de samenstelling van het bestuur.Het bestuur is tot het inzicht gekomen dat een omvang van 8 bestuursleden voor een klein en in complexiteit beperkt fonds vrij groot is. Daarnaast kan vastgesteld worden, dat de bestuursleden relatief veel uitvoerend werk verrichten.
  Lees meer

 • Uitbreiding a.s.r. team Structured Fixed Income
  ASR publiceert op haar website:”Per 1 april heeft a.s.r. vermogensbeheer een nieuw team dat zich richt op gestructureerde kredieten en leningen, Structured Fixed Income.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Exelerating Nieuwsbrief #5
  Exelerating is constant bezig met het verbeteren van haar dienstverlening en productaanbod. Zo worden er gegevens toegevoegd aan de database, worden bestaande producten verder verbeterd en worden er nieuwe producten ontwikkeld.
  Lees meer

 • APG ontwikkelt leidraad voor Covid-19 obligaties
  APG publiceert op haar website:”APG heeft een leidraad (Engelstalig) gepubliceerd die bedrijven inzicht geeft welke Covid-19 gerelateerde uitgaven mogelijk kwalificeren als sociale of duurzame obligatie.Een groeiend aantal banken, bedrijven en overheidsinstanties heeft de laatste maanden zogenaamde Covid-19 obligaties uitgegeven. De opbrengst hiervan wordt onder meer gebruikt voor het financieren van noodmaatregelen en steunpakketten voor het midden- en kleinbedrijf.
  Lees meer

 • Donderdag

 • Pensioenfonds Meubel brengt pensioenuitvoering onder bij TKP
  Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven publiceert op haar website:”Pensioenfonds Meubel heeft besloten haar pensioenuitvoering per 1 januari 2021 onder te brengen bij TKP.Het bestuur van pensioenfonds Meubel voert ten minste elke drie jaar een marktverkenning uit op het gebied van de uitbesteding van hun pensioenadministratie. Voor het pensioenfonds was het aflopende contract met Centric en de voorgenomen migratie naar een nieuw doelplatform een moment van reflectie en aanleiding om over te stappen.
  Lees meer

 • Nieuw gezicht in bestuur Pensioenfonds PGB : Ronald Heijn
  PGB Pensioendiensten publiceert op haar website:”Ronald Heijn (55) is onlangs begonnen als bestuurslid van Pensioenfonds PGB. Hij zal zich de komende jaren vooral bezig houden met innovatie op het gebied van communicatie, dienstverlening en pensioenproducten.Na een carrière in de bankenwereld, deed Ronald Heijn ervaring op in de pensioensector als directielid bij pensioenuitvoerder BeFrank en als strategisch adviseur.
  Lees meer

 • Syntrus Achmea realiseert opnieuw outperformance en verwerft ruim 2.000 nieuwe woningen in 2019
  Syntrus Achmea Real Estate & Finance publiceert op haar website:”Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft vorig jaar opnieuw een hoger rendement gerealiseerd op woningen dan de MSCI-benchmark. Het gemiddelde rendement op de beheerde woningportefeuilles bedroeg 14,8 procent: 1,2 procentpunt hoger dan de MSCI-woningen (13,6 procent).
  Lees meer

 • Vrijdag

 • APG vraagt Amazon transparantie over bescherming personeel tegen COVID-19
  APG publiceert op haar website:”APG, de New York City Comptroller en de New York City-pensioenfondsen roepen Amazon op om open te zijn over het effect van maatregelen om het personeel te beschermen tegen COVID-19. Hoewel Amazon onlangs een miljardenpakket aankondigde om zijn werknemers te beschermen, blijven deze bang om aan het werk te gaan.Honderden Amazon-werknemers over de hele wereld nemen deel aan protesten, stakingen, en petities waarin zij het bedrijf oproepen meer te doen voor zijn werknemers.
  Lees meer

About author

Related Articles