Exelerating

Peter Kolthof nieuwe CIO van PGB Pensioendiensten

PGB Pensioendiensten publiceert op haar website:

“Peter Kolthof (53) is benoemd tot Chief Investment Officer van PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Hij volgt Harold Clijsen op, die in januari 2020 de rol van algemeen directeur op zich heeft genomen.

Peter Kolthof is geen onbekende voor PGB Pensioendiensten en heeft er in de periode 2014-2016 diverse projecten op het gebied van balansbeheer en risicomanagement uitgevoerd. Als Chief Investment Officer is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van het balansbeheer en het beleggen van het pensioenvermogen van ongeveer 28 miljard euro. Ook is hij lid van het management team van PGB Pensioendiensten. Hij is op 1 mei 2020 gestart in zijn nieuwe functie.

Eerder bekleedde Peter Kolthof diverse functies bij onder meer Shell Asset Management Company. Hij is Managing Partner van Avida International en zal daar ook actief blijven als country head voor Nederland. Peter Kolthof studeerde econometrie en fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde diverse managementopleidingen.

Algemeen directeur Harold Clijsen van PGB Pensioendiensten: “Met Peter Kolthof hebben wij iemand in huis die precies de juiste ervaring meebrengt om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van ons balansbeheer.”

Fondsprofiel PGB:

PGB is een BPFv met eind Q4 2019 een belegd vermogen van € 29,895 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 78,128 actieve bijdragers en 77,746 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q4 2019 een rendement van 1%. Eind Q4 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 103.3% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 120.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is PGB Pensioendiensten en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door PGB Pensioendiensten

Lees verder via de bron: bronbericht op website

PGB Pensioendiensten

About author

Related Articles