Exelerating

NN IP verwelkomt Marcin Adamczyk als Head of Emerging Markets Debt

NNIP publiceert op haar website:

“NN Investment Partners (NN IP) heeft Marcin Adamczyk per 1 juli 2020 aangesteld als Head of Emerging Markets Debt (EMD). In deze rol zal Marcin de verantwoordelijkheid dragen voor het Emerging Markets Debt-team en zal hij zich focussen op het uitvoeren van onze strategie, het team verder te versterken en het verbeteren van onze klantgerichte oplossingen. Hij vervangt Edith Siermann, Head of Fixed Income & Responsible Investing bij NN IP. Zij vervulde sinds november 2019 de rol ad interim. Marcin rapporteert aan Edith Siermann en zal het wereldwijde EMD-team actief gaan aansturen vanuit ons hoofdkantoor in Den Haag.

Marcin zal het EMD-team van NN IP gaan leiden en verder versterken, in lijn met de strategie, ambities en values van ons bedrijf. Zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van opkomende markten, samen met zijn bekendheid met NN IP, onze klanten, cultuur en values, zullen van onschatbare waarde zijn bij de verdere uitbreiding van de EMD-activiteiten van NN IP.

Hij heeft meer dan 20 jaar brede beleggingservaring in opkomende markten en heeft verschillende leidinggevende functies bekleed. Marcin komt over van PZU Group, waar hij CEO was van de vermogensbeheerdivisie TFI PZU en later adviseur van de Raad van Bestuur van de Groep. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij onder meer Nomura International Group in Londen, Lombard Odier Investment Managers in Amsterdam en Genève en de toonaangevende Nederlandse pensioenuitvoerder en fiduciair manager MN Services. Marcin werkte tussen 2013-2017 al bij NN IP, als Lead Portfolio Manager EMD Local Currency. De huidige benoeming markeert zijn terugkeer naar de organisatie.

Marcin is afgestudeerd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Cracow University of Economics en de Warsaw School of Economics en heeft de postdoctorale opleiding Executive Studies in Finance van de Ernst & Young Academy of Business afgerond.

Edith Siermann, Head of Fixed Income & Responsible Investing bij NN IP: “Emerging Markets Debt is al 27 jaar een van de belangrijke pijlers binnen de strategie van NN IP en de komst van Marcin onderstreept dat wij onze EMD-capaciteiten verder willen versterken. Zijn trackrecord en diepgaande kennis en ervaring op het gebied van EMD, gecombineerd met zijn leiderschapskwaliteiten, maken hem uitermate geschikt als Head of EMD. Zijn persoonlijkheid en geloof in een teamgerichte aanpak passen goed bij ons EMD-team, dat veel waarde hecht aan nauwe samenwerking tussen onze beleggingscentra over de hele wereld. Marcin staat volledig achter de strategische richting die NN IP heeft gekozen en zal verantwoord beleggen in onze EMD oplossingen verder door ontwikkelen.”

Marcin Adamczyk: “De financiële markten en onze klanten krijgen steeds weer te maken met nieuwe uitdagingen, maar de inzet van NN IP voor haar klanten, waarden, beleggingsperformance en medewerkers is tijdloos. Ik heb erg veel zin om bij NN IP aan de slag te gaan, om verder te bouwen aan de bestaande EMD-activiteiten en het team door deze uitdagende marktomstandigheden te leiden. Verder kijk ik ernaar uit om onze klantgerichte oplossingen verder te versterken en klaar te maken voor toekomstige kansen in de EMD-beleggingscategorie.”

NN IP heeft sinds januari 2020 het EMD Hard Currency Sovereign-team verder uitgebreid. In februari en maart van dit jaar zijn Keith Davies en Patrick Wacker aangesteld als senior Portfolio Managers in respectievelijk Singapore en New York. Daarnaast is Martijn Kleiberg in februari in Londen begonnen als senior Portfolio Manager in het EM Corporates-team. Alexander Sychev en Girish Patil zullen per 1 en 15 juni 2020 in Den Haag aan de slag gaan als analisten voor bedrijfsobligaties in de CEEMEA-regio. Luis Serrano zal vanaf 6 juli 2020 vanuit New York het EMD team versterken als kredietanalist, met focus op de Latijns-Amerikaanse EM Corporates. Het EMD-team van NN IP beheert een vermogen van USD 10,8 miljard (per eind maart 2020).

Lees verder via de bron: bronbericht op website

NN

About author

Related Articles