Pensioenfonds Reiswerk niet zelfstandig verder

20 mei 2020

Reiswerk publiceert op haar website:

“Het pensioenfonds voor de reisbranche Reiswerk stopt op 31 december 2020. De sociale partners achter jouw pensioenfonds, de werkgevers en vakbonden, vinden dat het te klein is om zelfstandig door te gaan.

Vanwege de beperkte grootte van het fonds waren de sociale partners zich al een tijdje aan het oriënteren op haar toekomst. Ze hebben dus nu besloten de zelfstandigheid op te geven. De opgebouwde rechten van het fonds worden per 1 januari volgend jaar ondergebracht bij een ander pensioenfonds. Welk fonds dit is, is nog niet bekend. Het traject daarvoor is nog maar kortgeleden opgestart.

Fondsprofiel Reisbranche:

Reisbranche is een BPFv met eind Q4 2019 een belegd vermogen van € 524 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 10,520 actieve bijdragers en 547 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q4 2019 een rendement van -6.4%. Eind Q4 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 96.3% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 117.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Centric

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer