Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 22: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 21 met o.a. PostNL, DSM Nederland en Delta Lloyd
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Bisdommen BestuurToegetredenLaurens RoodbolBestuursbureauToegetredenLaurens Roodbol Delta Lloyd BeleggingscommissieToegetredenHenk RauéBestuurToegetredenHenk Raué DSM Nederland BestuurToegetredenFrank TeeuwisseBestuurAfgetredenMichel Ubachs PepsiCo Nederland BestuurToegetredenH.
  Lees meer

 • Peter Ferket to leave Robeco
  Robeco publiceert op haar website:” Robeco and Peter Ferket have mutually agreed that he will step down as Head of Investments and member of the Executive Committee and Management Board as per the end of May for personal reasons.The search for a successor has started. Until a successor has been appointed, Peter Ferket’s responsibilities will be taken over by Victor Verberk, Deputy Head of Investments and member of the Executive Committee.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • ACTIAM heeft al haar indexfondsen verder verduurzaamd
  ACTIAM publiceert op haar website:”ACTIAM heeft al haar indexfondsen verder verduurzaamd. Dat betekent dat de vermogensbeheerder nu voor haar totale fondsportefeuille naast sociaal-ethische principes ook strenger screent op financieel-materiële principes.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Pf KPN sluit aan bij ‘Localized Water Engagement’ van Sustainalytics
  KPN publiceert op haar website:”Pensioenfonds KPN sluit aan bij een engagementtraject van Sustainalytics gericht op het verbeteren van de ‘Water Footprint’ van een twintigtal bedrijven die gebruik maken van waterbassins in Zuid-Afrika (Vaal Bassin) en Brazilië (Tiëte Bassin). Het engagementtraject geeft invulling aan één van de drie MVB-speerpunten van het Pensioenfonds; ‘Watermanagement’, naast ‘Klimaattransitie’ en ‘Technologie voor een betere wereld’.In 2019 heeft Pensioenfonds KPN verschillende stappen gezet om het MVB-beleid verder te concretiseren.
  Lees meer

 • PWRI ondertekent beleggersverklaring voor inclusiviteit
  Werk en (re)Integratie publiceert op haar website:”PWRI heeft op 15 mei de beleggersverklaring voor inclusiviteit van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondertekend. Doel van het ‘Investor Statement on Disability Inclusion’ is dat beleggers bedrijven aanmoedigen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen.Het ondertekenen van de verklaring ligt in het verlengde van één van de speerpunten van ons beleggingsbeleid: Kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.De verklaring is inmiddels door meer dan twintig beleggers ondertekend, die bij elkaar een belegd vermogen van 2,8 biljoen dollar vertegenwoordigen.”Fondsprofiel Werk en (re)Integratie: Werk en (re)Integratie is een BPFv met eind Q4 2019 een belegd vermogen van € 9,715 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.
  Lees meer

 • Donderdag

 • Kempen European Private Equity Fund neemt significant direct belang in laboratoriumgroep Biofutur
  KCM publiceert op haar website:”Het Kempen European Private Equity Fund, het private-equity-investeringsfonds van Kempen Capital Management (Kempen), heeft een significant belang genomen in Biofutur Group (‘Biofutur’). Biofutur is een groep van laboratoria in Frankrijk, gespecialiseerd in bloedonderzoek en analyse van andere lichaamsvloeistoffen.Dagelijks worden bij Biofutur meer dan zesduizend patiënten behandeld door een team van ongeveer vijfhonderd werknemers en zestig artsen en apothekers.
  Lees meer

 • ACTIAM participates in pandemic bond BBVA
  ACTIAM publiceert op haar website:”ACTIAM yesterday invested in a pandemic bond of Banco Bilbao Vizcaya Arg (BBVA) with a maturity of 5 years and a coupon of 0.75%. This new issue is a social bond geared towards Covid-19 relief efforts in Spain and it is hoped the proceeds of this bond will have a positive impact.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • NN IP launches new ESG fund with partner ChinaAMC
  NN publiceert op haar website:”In March 2020, NN Investment Partners (NN IP) and its strategic partner China Asset Management Co. Ltd.
  Lees meer

 • Exelerating Nieuwsbrief #7: dekkingsgraden stijgen licht
  Exelerating is constant bezig met het verbeteren van haar dienstverlening en productaanbod. Zo worden er gegevens toegevoegd aan de database, worden bestaande producten verder verbeterd en worden er nieuwe producten ontwikkeld.
  Lees meer

About author

Related Articles