Kempen stopt met haar actieve staatsobligatie fondsen: Kempen (Lux) Income Fund en Kempen (Lux) Euro Government Fund.

25 juni 2020

KCM publiceert op haar website:

“Kempen Capital Management (Kempen) heeft besloten te stoppen met het aanbieden van haar actieve staatsobligatie fondsen. Hieronder vallen het Kempen (Lux) Income Fund en het Kempen (Lux) Euro Government Fund.

De beslissing om de actieve staatsobligatie fondsen niet langer voort te zetten, is van strategische aard en komt voort uit de wens om meer focus aan te brengen in de oplossingen die Kempen haar klanten biedt. Door de huidige marktomstandigheden met zeer lage rente standen is er beperkte interesse van investeerders in deze laagrentende fondsen. Beide fondsen hebben als gevolg hiervan een beperkt vermogen onder beheer.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer (CIO) van Kempen Capital Management, legt uit: ‘De beperkte interesse van investeerders in actieve staatsobligatie fondsen gedreven door de huidige lage rente omgeving heeft ons doen besluiten te stoppen met de fondsen. Klanten die beleggingen aan ons hebben toevertrouwd, zullen wij begeleiden om een passende oplossing te vinden. Door de focus te behouden, kunnen we onze klanten meerwaarde bieden op het gebied van actief en duurzaam beleggen in bedrijfsobligaties, small caps, sustainable value, alternatieve beleggingen, dividend, private markets en real assets. Hierin ligt onze kracht en ziet Kempen de toegevoegde waarde om aan de vraag van klanten te voldoen, nu en in de toekomst.'”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer