Exelerating

Benoeming en herbenoeming in de raad van commissarissen van DNB

DNB publiceert op haar website:

“Prof. dr. Mirjam van Praag is per 1 oktober benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van DNB. Mr. Marry de Gaay Fortman is herbenoemd per 1 juli 2020.

Op voordracht van de RvC heeft minister van Financiën Hoekstra als aandeelhouder besloten tot de benoeming en herbenoeming. Van Praag volgt Kees Goudswaard op, die per 1 oktober 2020 na twee termijnen stopt als RvC-lid met een academisch profiel. Van Praag zal ook namens de RvC plaatsnemen in de Bankraad van DNB. De Gaay Fortman is herbenoemd als RvC-lid met een juridisch profiel.

Mirjam van Praag is voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar aan de Copenhagen Business School. Marry de Gaay Fortman is advocaat en partner bij Houthoff Buruma.

Voorzitter RvC Wim Kuijken is verheugd over de benoeming en herbenoeming: “Met de komst van Van Praag en herbenoeming van De Gaay Fortman hebben we per 1 oktober voor het eerst in de geschiedenis van DNB meer vrouwen dan mannen in de raad. Ik zie er naar uit om met dit deskundige en diverse team ons toezicht op DNB voort te zetten. We zijn Kees Goudswaard dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de RvC”.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

About author

Related Articles