Exelerating

De Goudse koopt Leidsche van Reinsurance Group of America

Goudse publiceert in een persbericht:

“Reinsurance Group of America, Incorporated (NYSE: RGA) (RGA) en De Goudse N.V. (De Goudse) zijn overeengekomen dat De Goudse Verzekeringen (De Goudse), Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. (Leidsche) overneemt van RGA. De technische voorzieningen van Leidsche hadden eind 2019 een omvang van ongeveer € 0,5 miljard.

“Al vele jaren vormen levensverzekeringen een van de belangrijkste pijlers van De Goudse”, aldus Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse. “In 2018 hebben wij onze Nieuw Leven Strategie geïntroduceerd, met focus op zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als het aankopen van levenportefeuilles en -bedrijven die passen bij onze strategie. In dit kader heeft De Goudse eind 2019 een portefeuille overgenomen van BNP Cardif.”

“De aankoop van Leidsche en de daaruit voortvloeiende samensmelting van onze levenbedrijven is een belangrijke nieuwe stap in de realisatie van onze Nieuw Leven Strategie”, vult Robbert Prins, bestuurslid van De Goudse, aan. “De verwerving van Leidsche helpt ons om onze ambities te realiseren, vanwege hun positie op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en unit linked lijfrenteproducten. Bovendien zien we dat de bedrijfsculturen nauw aansluiten. We zijn dan ook verheugd de krachten van beide bedrijven te kunnen bundelen.”

“RGA blijft sterk gecommitteerd aan haar klanten en herverzekeringsdiensten in Nederland”, aldus Johan Tuijp, Managing Director, Netherlands and Nordics, RGA. “We geloven dat de verkoop van Leidsche de lange termijn groeistrategie in de beschermingsmarkt van het bedrijf ondersteunt, welke niet één op één mogelijk was met RGA als aandeelhouder. We zijn ervan overtuigd dat De Goudse en Leidsche qua visie goed bij elkaar passen en dat De Goudse een uitstekende nieuwe thuisbasis vormt voor de polishouders en de werknemers van Leidsche.”

“Het verkoopproces is gestart voor het begin van de COVID-19 crisis en we zijn er in deze ongekende tijd in geslaagd om de transactie succesvol af te ronden met een optimaal resultaat”, voegt Olav Cuiper, Executive Vice President, EMEA Markets, RGA, eraan toe. “We zijn enorm trots op het team dat de overname begeleid heeft en zijn ervan overtuigd dat onze langdurige relatie met De Goudse heeft bijgedragen aan een soepel en efficiënt proces.”

In overeenstemming met de verkoopovereenkomst zullen er geen verdere financiële details over de transactie worden bekendgemaakt. De overname vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en de Bermuda Monetary Authority en afronding van het adviestraject met de ondernemingsraad van De Goudse.

De Goudse is bij deze transactie geadviseerd door Aperghis & Co als financieel adviseur en NautaDutilh als juridisch adviseur. RGA is bij deze transactie geadviseerd door Emendo Capital als financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur.

Ga naar de website van: Goudse

Goudse Leidsche

About author

Related Articles