Ivo Slikkerveer nieuwe bestuurder van ING CDC Pensioenfonds

8 juli 2020

ING Bank CDC fonds publiceert op haar website:

“Op 30 april 2020 is Ivo Slikkerveer benoemd als nieuwe bestuurder van ING CDC Pensioenfonds, namens De Unie. Ivo heeft pensioen, communicatie & governance en finance & risk als aandachtsgebieden. Daarnaast is hij lid van de klachten- en geschillencommissie van het fonds.

Welke ervaring brengt Ivo mee als bestuurder?

In 1990 is Ivo als jurist begonnen bij NN en daar een goede leerschool gehad in het pensioenvak. Daarna heeft hij gewerkt bij enkele intermediairs en een pensioenadviesbureau. In 2006 volgde de overstap naar De Unie waar hij sindsdien bestuurslid is (geweest) van 15 pensioenfondsen. Daarnaast is Ivo lid van de Werkgroep Pensioenen bij de Vakcentrale VCP, waardoor hij goed aangesloten is op landelijke pensioenontwikkelingen.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

“Een pensioenregeling is net als een auto. Niet gebouwd voor de ingenieurs, die hem hebben ontworpen, maar voor anderen om in te rijden. Deze belangrijke arbeidsvoorwaarde is er voor jou!”, aldus Ivo.

Het bestuur van ING CDC Pensioenfonds is blij met Ivo’s komst en wenst hem veel succes toe met het vervullen van zijn taken als bestuurder.

Fondsprofiel ING Bank CDC fonds:

ING Bank CDC fonds is een OPF met eind Q1 2020 een belegd vermogen van € 2,188 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 14,778 actieve bijdragers en 560 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2020 een rendement van -3%. Eind Q1 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 103.4% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 118.7% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Non-external en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer