ACTIAM lanceert engagementprogramma in de strijd tegen ontbossing

16 september 2020

ACTIAM publiceert op haar website:

“In de strijd tegen ontbossing lanceert ACTIAM een engagementprogramma ondersteund door satellietbeelden gericht op ontbossingsvrije toeleveringsketens. Door dit initiatief kan de vermogensbeheerder, samen met andere beleggers, meer inzicht krijgen in de toeleveringsketens van de ondernemingen waarin zij beleggen. Met behulp van satelliettechnologie kan inzichtelijk worden gemaakt of en waar in de toeleveringsketen ontbossing plaatsvindt en welke concrete actie de bedrijven nemen om dit tegen te gaan.

Het verlies aan biodiversiteit door ontbossing vormt één van de grootste maatschappelijke en economische risico’s. De Nederlandsche Bank heeft onlangs de omvang van de risico’s van biodiversiteitsverlies voor de Nederlandse financiële sector berekend. Uit die berekeningen blijkt Nederlandse financiële instellingen wereldwijd voor € 510 miljard financieringen hebben uitstaan bij bedrijven die afhankelijk zijn van ecosystemen. Meer regulering zal naar verwachting gevolgen hebben voor zowel bedrijven als beleggers, met de EU-taxonomie en Britse wetgeving op het gebied van schone toeleveringsketens als twee van de belangrijkste actuele ontwikkelingen op dit gebied. Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy bij ACTIAM, benadrukt dat door de aandacht voor deze financiële risico’s beleggers zich meer bewust zijn van het belang van risicoanalyse en risicobeheer met betrekking tot ontbossing: “Voor beleggers is het cruciaal dat toeleveringsketens van bedrijven herleidbaar en transparant zijn, om zo risico’s van ontbossing in hun portefeuilles te herkennen en waar mogelijk te beperken.” ”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer