Integratie duurzaamheidsdoelen in beleggingsbeleid PGB

16 september 2020

PGB Pensioendiensten publiceert op haar website:

“Het bestuur van Pensioenfonds PGB heeft besloten het huidige intensieve beleid voor maatschappelijk verantwoord beleggen naar een hoger niveau te tillen door te kiezen voor een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid.

Jochem Dijckmeester, bestuursvoorzitter: ‘Die geïntegreerde aanpak betekent dat we onze criteria voor het investeren in duurzame ontwikkeling, inclusief onze klimaatdoelen, zullen implementeren in élk aspect van ons beleggingsportfolio. We geloven dat we als pensioenfonds op die manier een positieve impact op onze omgeving kunnen hebben.’

Vanuit die overtuiging staat Pensioenfonds PGB nu ook open voor impactbeleggingen met rendement. Dat zijn investeringen die positieve maatschappelijke effecten tot doel hebben. Financieel rendement blijft daarbij leidend, maar niet tegen elke prijs.

Jacqueline van Voorthuizen, portfoliomanager en gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord beleggen is trots op deze stap. ‘Het laat zien dat ons bestuur ambitieus is als het gaat om de invloed die we als vermogensbeheerder kunnen hebben op een betere wereld. En dat is óók in het belang van onze deelnemers en gepensioneerden!’ ”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer