Exelerating

ABP: “Grootste financiële groep van Zuid-Korea stopt met financiering kolencentrales”

ABP publiceert op haar website:

“De grootste financiële dienstverlener van Zuid-Korea, KB Financial Group, kondigt aan te stoppen met de financiering van nieuwe kolencentrales. De aankondiging is de eerste in zijn soort door een grote financiële onderneming in Zuid-Korea. Aan Yoo-Kyung Park, Hoofd Responsible Investment & Governance Asia-Pacific bij uitvoerder APG, wat deze aankondiging betekent en welke rol ABP erin heeft gespeeld.

“We hebben bij het bestuur en hoger management aangedrongen op een duidelijke en consistente aanpak van klimaatverandering. We hebben er met name op gewezen dat het bedrijf kolenprojecten bleef financieren terwijl het in het openbaar het belang van groene financiering onderstreepte. Onze aanhoudende gesprekken met het bedrijf, zowel individueel als in samenwerking met andere beleggers, hebben nu vruchten afgeworpen.”

“KB Financial Group zal met onmiddellijke ingang geen nieuwe kolencentrales meer financieren. Daarnaast gaat KB meer investeren in projecten voor de verbetering en bescherming van het milieu, zoals groene schepen en voertuigen. Ook zal het bedrijf de financiering voor producenten van hernieuwbare energie en de uitgifte van groene obligaties uitbreiden.” “In augustus 2020 beloofde het bedrijf ook al de uitstoot van CO2 in 2030 met een kwart te verminderen, en het aanbod van duurzame producten te verhogen van 20 biljoen Koreaanse won (ca. € 15 miljard) tot 50 biljoen Koreaanse won (ca. € 37 miljard).””

Fondsprofiel ABP:

ABP is een BPFv met eind Q1 2020 een belegd vermogen van € 419,737 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 1,150,592 actieve bijdragers en 910,741 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2020 een rendement van -10.4%. Eind Q1 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 93% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 126.1% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is APG en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door APG

Lees verder via de bron: bronbericht op website

ABP

About author

Related Articles