Payrollorganisatie Connexie sluit zich aan bij Pensioenfonds Horeca & Catering

23 oktober 2020

Horecabedrijf publiceert op haar website:

“Payrollorganisatie Connexie sluit zich met 11.500 medewerkers aan bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Ze handelen daarmee naar de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Per 1 januari 2021 verplicht die wet payrollwerkgevers te zorgen voor eenzelfde pensioenregeling voor de payrollwerknemer als voor een werknemer met een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst bij hetzelfde bedrijf of bedrijfstak.

Jean Maurice Ehrismann, directeur Connexie:

“We zijn erg blij dat Connexie zich heeft kunnen aansluiten bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Voor onze medewerkers, werkzaam in de horeca en contractcatering, is het een prettige gedachte dat met het overnemen van het pensioen nu alle arbeidsvoorwaarden 100% gelijk zijn aan die voor collega’s met een rechtstreeks dienstverband. Hopelijk volgen ook alle andere collega’s in de branche. Zodat er geen sprake meer is van concurrentie op arbeidsvoorwaarden.”

Paul Braams, directeur Pensioenfonds Horeca & Catering::

“Andere fondsen zien het wellicht als complex, want het vraagt afwijkende administratieve handelingen. Wij denken daar anders over. Administratief zijn wij in staat dat op een goede en kostenefficiënte manier te regelen, zoals wij dat nu ook al doen voor de ruim 1,3 miljoen bij ons aangesloten deelnemers. Wij verwelkomen de nieuwe deelnemers van Connexie met open armen. Ons pensioenfonds wil er namelijk zijn voor álle mensen die werken in de horeca en contractcatering.”

Fondsprofiel Horecabedrijf:

Horecabedrijf is een BPFv met eind Q1 2020 een belegd vermogen van € 11,947 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 322,740 actieve bijdragers en 48,578 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2020 een rendement van -6%. Eind Q1 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 104.6% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 122.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Non-external en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Non-external

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer