Pensioenfonds ANWB gaat naar De Nationale APF

1 oktober 2019

De Nationale APF publiceert in een persbericht:

“Het bestuur van Pensioenfonds ANWB wil de pensioenregeling en alle aanspraken van (gewezen) deelnemers onderbrengen bij het algemeen pensioenfonds De Nationale. Ook de volledige administratie gaat naar De Nationale APF. De intentie is om dat per 1 januari 2020 te doen, onder voorbehoud van toestemming van De Nederlandsche Bank (DNB).

Voorzitter Jaap Groen van Pensioenfonds ANWB: ”Sinds 2017 hebben het fonds en de werkgevers ANWB en Unigarant verschillende scenario’s voor de toekomst onderzocht. Ondanks dat ons eigen pensioenfonds vertrouwd is en ons veel ruimte geeft voor een eigen regeling, zien we door de toenemende wet- en regelgeving hiervoor steeds minder mogelijkheden. Ook wordt het voor ons als klein pensioenfonds moeilijker om zelfstandig de regeling uit te voeren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij voor de uitvoering waar de huidige regeling ongewijzigd kan worden ondergebracht. We zoeken naar schaalvergroting, met behoud van identiteit. Uiteindelijk hebben we voor De Nationale APF gekozen. Onze pensioenregeling wordt ondergebracht in een eigen ANWB-kring en die is daardoor financieel afgescheiden van andere pensioenfondsen bij De Nationale APF. We dragen ook de volledige administratie over. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het pensioen van onze deelnemers bij De Nationale APF in goede handen is.”

Margreet Teunissen, bestuursvoorzitter De Nationale APF: “Wij zijn blij met Pensioenfonds ANWB als nieuwe klant. Voor Pensioenfonds ANWB is het belangrijk dat de opgebouwde pensioenen en de nieuwe pensioenen bij elkaar blijven en dat de kosten voor de uitvoering structureel lager zijn. Bovendien willen de werkgevers invloed houden op de regeling. Dat kunnen we allemaal realiseren. Pensioenfonds ANWB maakt nu ook al gebruik van de dienstverlening van AZL en NN IP. Daarom verwachten wij een soepele voortzetting van de dienstverlening vanuit De Nationale APF voor de deelnemers in de eigen kring van ANWB.”

Fondsprofiel ANWB P:

ANWB P is een OPF met eind Q2 2019 een belegd vermogen van € 1,673 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 3,556 actieve bijdragers en 2,296 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2019 een rendement van 5.5%. Eind Q2 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 99.6% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 116.1% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is NN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer