Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel maakt fonds minder gevoelig voor verdere rentedaling

9 oktober 2019

KLM-Cabinepersoneel publiceert op haar website:

“De dekkingsgraad van ons fonds is sinds enige maanden aan het dalen. Dit komt vooral door de steeds verder dalende rente. Het bestuur heeft besloten een deel van het risico van een daling van de aandelen en een verdere daling van de rente tijdelijk af te dekken. Het risico op een nog lagere dekkingsgraad voor de korte termijn is hiermee ingeperkt. Dit besluit geeft echter geen zekerheid dat het fonds uw pensioen niet hoeft te korten. Het risico om te moeten korten wordt aanzienlijk kleiner, maar is nog wel aanwezig.”

Fondsprofiel KLM-Cabinepersoneel:

KLM-Cabinepersoneel is een OPF met eind Q2 2019 een belegd vermogen van € 3,582 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 9,838 actieve bijdragers en 1,701 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2019 een rendement van 3.4%. Eind Q2 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 111.2% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 124.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Blue Sky Group en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Blue Sky Group

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer