VBDO Benchmark verantwoord beleggen: ABP hoogste score

10 oktober 2019

VBDO publiceert op haar website:

“Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.230 miljard. Dit jaar haalde pensioenfonds ABP hoogste score van alle respondenten.

‘Het doel van de benchmark is het verhogen van bewustzijn over verantwoord beleggen en het stimuleren van duurzame investeringen door pensioenfondsen’, aldus Angelique Laskewitz, directeur van de VBDO. Ze voegt toe: ‘Benchmarks zijn een effectief instrument voor het stimuleren van duurzaamheidsverbeteringen, doordat je de concurrentiekracht van de markt benut. Ze creëren een race naar de top door het bieden van vergelijkend inzicht en het identificeren van koplopers, waardoor sector breed leren en het delen van goede praktijken worden gestimuleerd’.

ABP scoorde een 4,6 uit een maximum van 5. ABP wordt op de voet gevolgd door BPF Bouw (4,5) en PFZW (4,4). Ieder fonds kreeg een lijst met in totaal 50 vragen verdeeld in 4 categorieën; bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. Als geheel scoorde de branche dit jaar iets lager, wat volgens Laskewitz prima te verklaren valt. ‘Wij hebben er zelf voor gekozen dit jaar de lat wat hoger te leggen, door een aantal aanpassingen te maken in een aantal vraagstellingen en beoordelingen. Dat hebben we gedaan omdat we gelukkig steeds meer ontwikkeling zien op het gebied van verantwoord beleggen. We kunnen daardoor ook kritischer gaan kijken”.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer