Febelfin duurzaamheidslabel voor Kempen fondsen

8 november 2019

KCM publiceert op haar website:

“Vier fondsen van Kempen mogen vanaf vandaag het Febelfin duurzaamheidslabel dragen. De Belgische organisatie Febelfin heeft in overleg met haar stakeholders een kwaliteitsnorm uitgewerkt voor duurzame financiële producten, waaronder beleggingsfondsen. Voldoen producten aan deze norm, dan ontvangen ze het duurzaamheidslabel. Het label staat garant dat de fondsen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Met de kwaliteitsnorm en het duurzaamheidslabel kunnen consumenten erop vertrouwen dat ze niet beleggen in zeer schadelijke bedrijfsactiviteiten, maar wél in bedrijven met een duidelijke duurzaamheidsstrategie en een transparant beleid over kwesties waarover maatschappelijk debat bestaat.

De volgende vier fondsen hebben het duurzaamheidslabel ontvangen: Kempen (Lux) Euro Sustainable Credit Fund, Kempen (Lux) Global Property Fund, Kempen (Lux) Global Small-cap Fund, Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer