APG stapt in Chinese obligaties

Annette Mosman

29 november 2019

APG publiceert op haar website:

“APG gaat samen met partner E Fund, de grootste fondsbeheerder in China, in Chinese vastrentende waarden beleggen, waaronder obligaties van bedrijven en locale overheden. De strategie is gelanceerd onder de naam ‘China Fixed Income Strategy’ en vergroot de toegang van APG tot een interessante markt, waarin steeds meer internationale investeerders actief zijn. Omdat de Chinese standaarden voor milieu, mensenrechten (zoals arbeidsrechten) en goed ondernemingsbestuur (corporate governance) lager liggen dan in het Westen, is het een bepalende factor in de China Fixed Income Strategy. We laten Sandor Steverink, Head of Treasuries bij APG, aan het woord over deze nieuwe stap.

Het zal geen verrassing zijn dat Sandor positief is over de nieuw gelanceerde strategie: “Als pensioenbelegger zijn we altijd op zoek naar aantrekkelijke beleggingen die stabiele, lange termijn rendementen opleveren voor onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers. De rentestand is erg laag nu, dus we verwelkomen beleggingen die naast solide rendementen relatief laag risicoprofiel hebben. Nu de Chinese markt steeds meer wordt opengesteld voor internationale investeerders, is dit een goede kans voor ons. Onze partner E Fund adviseert ons voor deze beleggingsstrategie, die we samen met hen ontwikkelen. Daarmee vergroten we ons beleggingsuniversum in een belangrijke markt. ””

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer