Rapport PwC over het effect van het Pensioenakkoord op uitvoeringskosten

3 februari 2020

PensioenFederatie publiceert op haar website:

“De Tweede Kamer heeft minister Koolmees van het ministerie van SZW gevraagd om een onderzoek uit te laten voeren naar de effecten van de hervorming van het pensioenstelsel op uitvoeringskosten en aanbevelingen voor lage kosten in het nieuwe pensioenstelsel. Op 31 januari jl. stuurde de minister een brief met het rapport van PwC.

In het PwC-rapport wordt op geen enkele wijze aandacht besteed aan de vermogensbeheerkosten. De pensioenbeheerkosten maken grosso modo 20% uit van het totaal van de uitvoeringskosten. Het is vreemd dat de vermogensbeheerkosten (80% van de uitvoeringskosten) buiten beschouwing worden gelaten. In het PwC-rapport wordt juist het grote aandeel van de vermogensbeheerkosten onderkend en ook de wenselijkheid van een vervolgonderzoek hiernaar. De Pensioenfederatie wil onderstrepen dat de pensioenfondsen via de Aanbevelingen Uitvoeringskosten en de vertaling hiervan naar wet- en regelgeving al een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de vergroting van de kostentransparantie”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer