Exelerating

Intern Analyst

Functie eisen

 • HBO/WO (in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Wiskunde of Econometrie)
 • Eind Bachelor / Begin Master
 • Affiniteit met data
 • Analytisch denkvermogen
 • Beheersing van de Nederlandse én Engelse taal

Wat bieden wij?

 • 4 - 5 dagen p/w
 • 4 tot 6 maanden stage
 • 25 vakantiedagen (op fulltime basis)
 • Flexibel invullen van werktijden en werklocatie
 • Mogelijkheid om je te ontwikkelen in data-analytics (Python, PHP, SQL en/of Tableau)

Activiteiten

De uitdaging:

Marktintelligentie leveren aan de grootste vermogensbeheerders in Europa

Exelerating verzamelt en analyseert openbare data voor de Europese institutionele markt en zet deze met zelf ontwikkelde software om in stuurinformatie. Wij bekijken en analyseren de beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Wij onderzoeken in welke beleggingscategorieën zij beleggen, hoeveel zij hierin beleggen en welke vermogensbeheerders deze assets beheren. Dit doen wij voor de grootste vermogensbeheerders en consultants in Europa.

Als Intern Analyst bestaan je werkzaamheden voor een deel uit dagelijkse operationele taken en voor een deel uit een eigen project. Jouw dagelijkse verantwoordelijkheid is het up-to-date houden van de database, het oplossen van datagerelateerde vraagstukken van onze klanten en het monitoren van het gebruik van onze website en app. Wij verwachten dat iemand tijdens het uitvoeren van deze oprationele taken pro-actief kan meedenken in hoe wij deze processen kunnen verbeteren.

Je leert tijdens je eigen project hoe je een nieuwe markt in kaart brengt. Deze markt heeft betrekking op institutioneel vermogensbeheer in Europa. Jij gaat uitzoeken hoe en waarin er in deze markt wordt belegd. Het doel hiervan is om uiteindelijk deze markt op dagbasis te kunnen volgen en de data beschikbaar te stellen aan onze gebruikers.

In het begin van de stage ben je vooral bezig met operationele werkzaamheden. Hierdoor leer je de markt en onze databases goed kennen. Wanneer je dit goed beheerst verschuiven de werkzaamheden steeds meer richting je eigen project.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende en inspirerende werkomgeving bij een klein bedrijf dat samenwerkt met meer dan dertig van de grootste vermogensbeheerders en consultants actief in de Europese institutionele sector. Tijdens je werkzaamheden leer je complexe data gerelateerde vragen op te lossen door gebruik te maken van onze database. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je op verschillende onderdelen in data-analytics te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in Python, PHP, SQL en/of Tableau.

Exelerating

1 / 2
2 / 2

Exelerating is een data-analysebedrijf dat gespecialiseerde managementinformatie levert aan de institutionele markt. We richten ons op vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Zij beleggen grote hoeveelheden aan vermogen en eisen daarom hoge normen voor de informatie die ze gebruiken om beslissingen te nemen.

Exelerating heeft een dynamische database ontwikkeld die constant up-to-date wordt gehouden. Dit gebeurt door continu duizenden openbare bronnen te scrapen en te organiseren op betrouwbare en relevante gegevens. Dit levert een enorme hoeveelheid aan gegevens op, die we filteren met slimme applicaties en algoritmen. Met behulp van deze gegevens maken we praktische en bruikbare stuurinformatie, die beschikbaar is in onze online omgeving. Beslissers, datawetenschappers, marketeers, sales- en accountmanagers van institutionele partijen kunnen te allen tijde inloggen en zelfstandig hun eigen analyses uitvoeren.

Klik hier voor meer informatie over Exelerating

Voorbeeld werkdag

Agenda

Vandaag
10 Februari 2020

To do's

09:00 am
Operationeel en commercieel overleg met het team
10:00 am
Processing: Data scraping
12:00 pm
Lunch
13:00 pm
Klantondersteuning: Een data gerelateerde klant vraag oplossen.
16:00 pm
Productontwikkeling: Verder met het in kaart brengen van een nieuwe markt

Sollicitatieprocedure

 • Stuur je Motivatie & CV

 • Kennismakingsgesprek

 • Tweede gesprek

 • Aangenomen!

Interesse?
Mail je motivatiebrief en CV
Quirijn Otten
 • Quirijn@exelerating.nl
 • 06 36 01 45 97