Eén procent outperformance betekent gemiddeld ook één procent hogere beheerkosten

12 oktober 2016

Zo stelt KAS BANK in haar vandaag verschenen persbericht over de KAS BANK Kostenbenchmark-rapportage 2015 voor Nederlandse pensioenfondsen. Deze rapportage is gebaseerd op onderzoek naar 50 Nederlandse pensioenfondsen met in totaal bijna 1 miljoen deelnemers. De data is afkomstig van de DNB-rapportages 2015. KAS BANK concludeert voorzichtig op basis van bovenstaande uitkomst dat pensioenfondsen hun eigen outperformance betalen.

In de pensioensector wordt veel gediscussieerd over de voordelen van actief beheer ten opzichte van passief beheer. Zo verdedigen pensioenfondsen vaak de hogere beleggingskosten op basis van een hoger rendement of outperformance. Het onderzoek bevestigt echt het beeld dat er geen grote relatie lijkt te bestaan tussen hogere kosten en outperformance bij pensioenfondsen, aldus KAS BANK. De behaalde meeropbrengst wordt direct tenietgedaan door hogere kosten. KAS BANK concludeert dat het pensioenfonds daarmee de meeropbrengst uiteindelijk uit eigen zak betaalt.

Bron:
http://www.kasbank.nl/Investorrelations/Persberichten/2016/12102016.aspx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer