PGGM en American Tower bereiken overeenkomst over oprichting Europese joint-venture

28 oktober 2016

Zo blijkt uit een bericht van de website van PGGM. De joint venture, genaamd ATC Europe, moet zich gaan richten op investeringen in telecommasten in geselecteerde Europese landen. Het bedrijf uit Boston brengt haar Duitse activiteiten onder in ATC Europe en pensioenbelegger PGGM verwerft een aandeel van 49 procent in de joint venture. Met het meerderheidsbelang behoudt American Tower de controle en zal het de dagelijkse leiding voeren.

Beide partijen zijn blij met de overeenkomst. Zo zegt Frank Roeters van Lennep, Chief Investment Officer Private Markets bij PGGM: “We zijn trots op ons partnerschap met American Tower. Telecommasten vormen een essentiële infrastructuur voor het ecosysteem van de mobiele communicatie. Als langetermijnbelegger in infrastructuur willen we graag beleggen in de reële Europese economie, waarbij we ons richten op een stabiel langdurig rendement voor de deelnemers in de pensioenfondsen voor wie we vermogensbeheer uitvoeren. De joint venture met American Tower biedt PGGM een unieke mogelijkheid de krachten te bundelen met een mondiale marktleider in de sector en te profiteren van diens enorme ervaring.”

En James D. Taiclet Jr., Chairman, President en CEO van American Tower: “We zijn ervan overtuigd dat de beleggingsfilosofie voor de lange termijn en de uitgebreide kennis van het Europese landschap van PGGM plus de bewezen resultaten van American Tower met beleggingen in en exploitatie van vastgoed in de telecomsector een overtuigende basis vormen voor toekomstige beleggingsmogelijkheden. Bovendien versterkt deze transactie onze doelstelling om voortgezette groei van het totale aandeelhoudersrendement met dubbele cijfers te realiseren door selectieve groei in Europa en door herinvestering van de opbrengst van deze transactie in snelgroeiende assets overal ter wereld met behulp van ons strikte kapitaalallocatieproces.”

Bron:

https://www.pggm.nl/wie-zijn-we/pers/Paginas/American-Tower-en-PGGM-kondigen-Europese-joint-venture-aan.aspx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer