PMT investeert in betaalbare huurwoningen, BPL koopt 43 energiezuinige woningen in Amersfoort

2 november 2016

PMT investeert steeds vaker in betaalbare huurwoningen, zo schrijft het fonds op haar website. Inge van den Doel, Chief Investment Officer (CIO) van PMT: “In Nederland is een grote groep mensen die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar voor wie de huren in de vrije sector te hoog zijn of een koophuis buiten bereik is. PMT wil aan de vraag naar betaalbare huurwoningen tegemoet komen. De achterban van PMT bestaat immers voor een belangrijk deel ook uit deze groep mensen. Daarom investeren we graag in dit soort woningen.”

PMT doet dit ook in Amsterdam, dat inmiddels bekend staat om de hoge huurprijzen. Afgelopen week bezocht het bestuur van PMT de in aanbouw zijnde woontoren B’Mine in Amsterdam. De oplevering van de appartementen staat gepland voor september 2017. De nieuwe woontoren in Amsterdam Noord is niet het eerste project van PMT in het middeldure huursegment. Het fonds schrijft dat zij in tientallen gemeenten door heel Nederland diverse betaalbare huurwoningen in de portefeuille heeft die aantrekkelijk zijn voor een groot publiek.

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) schrijft op haar website dat zij 43 zeer energiezuinige woningen heeft gekocht in Amersfoort Vathorst. De woningen zijn allemaal verhuurd. “Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert deelnemers van BPL een duurzaam rendement op”, zegt René le Clercq (werkgeversvoorzitter BPL). Eerder kocht BPL al 55 energiezuinige woningen in Veenendaal. Het fonds wil dat in 2030 minimaal de helft van de woningportefeuille bestaat uit energie neutrale woningen.

PMT is een BPFv met eind Q2 2016 een belegd vermogen van € 67525M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 379005 actieve bijdragers en 211070 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €98 per deelnemer en de totale beleggingskosten 57bps van het gemiddeld belegd vermogen. Eind Q2 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 95% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 119% bedroeg. MN draagt zorg voor het fiduciair management en de pensioenadministratie.

BPL is een BPFv met eind Q2 2016 een belegd vermogen van € 15341M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 105727 actieve bijdragers en 63590 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €109 per deelnemer en de totale beleggingskosten 39bps van het gemiddeld belegd vermogen. Eind Q2 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 95% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 124% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP.

Bron: http://www.bpmt.nl/actueel/pmt-investeert-in-betaalbare-huurwoningen#.WBmzRSQ8ZKx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer