StiPP & BPFL in vergevorderd stadium nieuwe pensioenuitvoerder

9 november 2016

Zowel StiPP (Stichting pensioenfonds personeelsdiensten) en BPFL (Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor het levensmiddelenbedrijf) laten op hun websites weten in een vergevorderd stadium te zijn met verschillende partijen over de opvolging van Syntrus Achmea. De pensioenuitvoerder liet afgelopen donderdag 3 november weten het pensioenbeheer voor BPF’en af te gaan bouwen.

StiPP laat op haar website weten dat de gesprekken met PGGM in een ‘zeer ver gevorderd stadium’ zijn. StiPP is al langere tijd opzoek naar een nieuwe uitvoerder. De belangrijkste reden die zij hiervoor kenbaar maakt, was ‘de kwaliteit van de investering van Syntrus Achmea om de uitvoering van onze pensioenregeling te moderniseren’. StiPP is voornemens de pensioenuitvoering per 1 januari 2018 over te hevelen naar PGGM.

BPFL laat op haar website weten in een vergevorderd stadium te zijn met een beperkt aantal partijen. Al sinds het tweede kwartaal van 2016 is het fonds een selectietraject naar een nieuwe pensioenuitvoerder gestart. Het bericht van Syntrus Achmea is voor het fonds een extra aansporing om het selectietraject op korte termijn af te ronden.

Bron:

https://www.stippensioen.nl/nieuws/nieuwe-uitvoerder-voor-stipp-op-komst/

https://www.pensioenlevensmiddelen.nl/Werknemers/Nieuws/Items/BPFL-borgt-continuiteit-uitvoering-pensioenadministratie.aspx

 

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer