Beleidsdekkingsgraad Pensioenfondsen in oktober gedaald van 98,1% naar 97,7%.

29 november 2016

De beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in oktober verder gedaald van 98,1% naar 97,7%, zo blijkt uit cijfers die vandaag zijn gepubliceerd door DNB. 80% van de fondsen heeft inmiddels een beleidsdekkingsgraad van onder de 110%. Dit was aan het eind van het eerste kwartaal in 2016 nog 73%. De Nederlandse OPF-en staan er met een beleidsdekkingsgraad van 110,2% een stuk beter voor dan de BPF-en met 93,9%.

In tegenstelling tot een stijging van 0,1% in september, daalde in de maand Oktober de totale geraamde technische voorzieningen voor risico fonds van Nederlandse pensioenfondsen met 3,9%. De totale beschikbare middelen van Nederlandse pensioenfondsen lieten een daling zien van 2,0%. Dit heeft in oktober als gevolg gehad dat de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen gebaseerd op huidige marktinformatie juist een stijging heeft laten zien. Deze dekkingsgraad steeg in oktober van 96,8% naar 98,6%.

Bron: https://www.dnb.nl/statistiek/statistieken-dnb/financiele-instellingen/pensioenfondsen/toezichtgegevens-pensioenfondsen/index.jsp

 

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer