Delta Lloyd APF krijgt vergunning van DNB

16 december 2016

Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds (APF) heeft de vergunning van de Nederlandsche Bank ontvangen voor het uitvoeren van een APF. Zo blijkt uit een bericht op de website van het fonds. Met de vergunning is het fonds klaar om van start te gaan: “Delta Lloyd APF gaat direct van start en biedt pensioenfondsen een oplossing voor de toenemende regeldruk en bestuurlijke lasten. Daarnaast is het voor werkgevers een interessant betaalbaar alternatief voor defined benefit-regelingen.” Het bestuur van het fonds bestaat uit Rudolf Hagendijk (voorzitter), Haitse Hoos en Lucie Duynstee.

Het fonds zet zich in voor een zo goed mogelijk pensioen voor haar deelnemers en doet dat op verschillende manieren: “Delta Lloyd APF zorgt ervoor dat deelnemers digitaal inzicht krijgen in hun totale inkomen voor later en in de mogelijkheden dit inkomen te beïnvloeden. Daarnaast gaat de aandacht uit naar professioneel vermogensbeheer en het verhogen van de rendementen door lage kosten. Daarnaast maakt Delta Lloyd APF gebruik van een nieuw en toekomstvast pensioenadministratiesysteem en werkt volledig digitaal.”

Delta Lloyd APF is na Stap (Aegon), Centraal Beheer (Achmea), het Nederlandse Pensioenfonds (a.s.r.), De Nationale APF (NN) en Volo (PGGM) het zesde APF dat van DNB een vergunning krijgt. Het fonds werkt samen met Delta Lloyd Asset Management en Delta Lloyd Leven, die respectievelijk het integraal vermogensbeheer en de administratie, communicatie en dienstverlening naar klanten en adviseurs uitvoeren.

Bronnen:

http://www.deltalloydapf.nl/nl/over-ons/nieuws/delta-lloyd-algemeen-pensioenfonds-introduceert-bestuursleden/

http://www.deltalloydapf.nl/nl/over-ons/nieuws/delta-lloyd-algemeen-pensioenfonds-krijgt-vergunning/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer