De Premie Pensioen Instelling (PPI) van NN bereikt 1 miljard euro

alternative credit

8 maart 2017

De Premie Pensioen Instelling van Nationale-Nederlanden (NN PPI) is over de 1 miljard euro aan belegd vermogen gestegen en bedient inmiddels zo’n 50.000 deelnemers. NN Investment Partners (NNIP): “Door het voortdurend verbeteren van de gezamenlijke inspanningen van NN IP, AZL en NN Leven, is de NN PPI bekend en erkend in de Nederlandse DC markt. De PPI heeft bewezen een uitstekende uitvoerder van beschikbare premieregelingen te zijn en heeft een bewezen bijdrage geleverd aan de kwaliteit, innovatie en verlaging van het kostenniveau waartegen beschikbare premieregelingen worden uitgevoerd.”

Volgens DNB cijfers van Q3 2016 beheren de Nederlandse PPI’s meer dan 4 miljard euro. De NN PPI is volgens de beheerder sinds de toekenning van de PPI vergunning begin 2011 in vier jaar tijd naar 500 miljoen euro gegroeid. Vervolgens is deze vanaf 2016 in één jaar tijd verdubbeld naar 1 miljard euro en is daarmee naar eigen zeggen uitgegroeid tot een “volwassen propositie”.

Ook Tom Haaring, Directeur Commercie bij NN Leven, deelt deze mening: “Wat eind 2011 begonnen is als een nieuwe pensioenoplossing, is inmiddels een volwassen portefeuille geworden. De betrokken teams hebben bewezen dat we écht een verschil kunnen maken en groei kunnen verwezenlijken door de vraag naar onderscheidende pensioenoplossingen te realiseren. Ik ben trots op dit resultaat en de robuuste klantportefeuille die we in NN PPI hebben opgebouwd.”

Bron: https://www.nnip.com/corporate/NL/nl/Pers/Nieuws-Opinie/view/NN-Premie-Pensioen-Instelling-bereikt-EUR-1-miljard-1.htm

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer