NN Group benoemt management voor gecombineerd Nederlands bedrijf

Robin Buijs

13 april 2017

NN Group heeft per 12 april Delta Lloyd overgenomen, waardoor een gecombineerde onderneming is ontstaan. NN Group over de gecombineerde onderneming: “De gecombineerde onderneming gaat verder als toonaangevende speler op het gebied van verzekeren en pensioenen in de Nederlandse markt, met een sterke marktpositie in België en met een aantrekkelijk aanbod in vermogensbeheer en bankieren.” Nu de overname is afgerond, start het integratieproces dat wordt geleid door de Management Board van NN Group.

NN Group heeft vandaag de CEO’s benoemd voor de onderdelen van het gecombineerde bedrijf in Nederland: “Het betreft de CEO’s van de bedrijfsonderdelen Leven, Schade & Inkomen en Bank, die rapporteren aan David Knibbe, CEO Nationale-Nederlanden/CEO Delta Lloyd”. Het gaat om de volgende personen:

  • Michel van Elk (1962), CEO NN Leven/ CEO Delta Lloyd Leven
  • Leon van Riet (1964), CEO NN Schade & Inkomen/ CEO Delta lloyd Schade & Inkomen
  • Erik Muetstege (1960), CEO NN Bank/ Delta Lloyd Bank

Dhr. Van Riet is tevens verantwoordelijk voor de ABN AMRO joint venture.

Daarnaast laat NN Group weten dat zij, onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Ondernemingsraad, vier directeuren benoemt die verantwoordelijk zijn voor de samenvoeging van de afdelingen van de twee Levensbedrijven en bankactiviteiten. Het gaat om de volgende personen:

  • Annemieke Visser – Brons (1970), Pensioen Services
  • Diederik Schouten (1974), Pensioen New Business
  • Tjeerd Bosklopper (1975), Individueel Leven Services
  • Marcel Zuidam (1970), Transformation Office NN Bank

Tot slot rapporteert zij nog twee benoemingen: “Verder wordt Harry van der Zwan (1963), onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemings-raad, benoemd tot Directeur Intermediaire Zaken. In deze hoedanigheid rapporteert hij aan Mariken Tannemaat, Chief Customer Innovation Officer.”

Bron: https://www.nn.nl/Over-NationaleNederlanden/Actualiteiten/Persbericht/NN-Group-benoemt-management-voor-het-gecombineerde-Nederlandse-bedrijf.htm

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer