Eduard van Gelderen zal APG verlaten

Annette Mosman

19 mei 2017

APG heeft vandaag bekend gemaakt dat Eduard van Gelderen per 1 augustus 2017 zal aftreden als CEO van APG Asset Management en als lid van de Raad van Bestuur van APG Groep. Hij zal dit doen om in dienst te treden bij het investeringsfonds van de University of California. Volgens APG begon Eduard in 2010 bij APG Asset Management als hoofdverantwoordelijke voor de beursgenoteerde beleggingen (Chief Investment Officer Capital Markets), waarna hij in september 2014 de rol van CEO van APG Asset Management overnam van Angelien Kemna en daarmee in de Raad van Bestuur van APG Groep kwam.

Gerard van Olphen, voorzitter Raad van Bestuur APG Groep: “Met het vertrek van Eduard verliezen wij een topbelegger en een goede collega. Onder zijn leiding heeft APG Asset Management € 100 miljard aan rendement behaald voor onze pensioenfondsen en hun deelnemers. Wij hebben begrip voor de uitdagingen in deze nieuwe rol in de VS en wij wensen hem veel succes.”

Bart Le Blanc, voorzitter Raad van Commissarissen APG Groep: “De Raad van Commissarissen dankt Eduard voor zijn inspanningen voor APG in de afgelopen jaren. Van de internationale samenwerkingsverbanden en innovatieprogramma’s die hij heeft opgezet, zal APG nog lang voordeel hebben.”

Bron:  https://www.apg.nl/nl/artikel/Eduard%20van%20Gelderen%20verlaat%20APG%20voor%20University%20of%20California-s%20Investment%20Office/877

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer