Cap Gemini gaat passief beleggen

Cap Gemini

2 augustus 2017

Het bestuur van stichting Pensioenfonds Cap Gemini heeft besloten over te stappen van een actief naar passief beleggingsbeleid, uitgevoerd door NN Investment Partners. Dit maakt het fonds middels haar nieuwsbrief van juli 2017 bekend. Hoewel een analyse, uitgevoerd in opdracht van het bestuur, heeft uitgewezen dat een actief beleggingsbeleid meer rendement oplevert, is het bestuur niet overtuigd: “Het bestuur vindt echter dat dit niet opweegt tegen de extra inspanningen, kosten en risico’s die hiermee gepaard gaan”.

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Cap Gemini Nederland is een OPF met eind Q1 2017 een belegd vermogen van € 727M waarvan 0% herverzekerd en 17% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2016 3705 actieve bijdragers en 710 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2016 €283 per deelnemer en de totale beleggingskosten 49bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2017 een een rendement van 0%. Eind Q1 2017 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 94% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 112% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is NN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL.

Bron: Nieuwsbrief Cap Gemini Nederland juni 2017, Exelerating

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer