Aegon verkoopt Unirobe Meeùs Groep aan Aon voor € 295 miljoen

Unirobe Meeùs Groep

8 augustus 2017

Aon Nederland neemt Unirobe Meeùs Groep (UMG) over van Aegon Nederland voor een bedrag van 295 miljoen euro. Dit maken beide partijen op hun websites bekend. Aon zal met betaling van het voornoemd bedrag de volledige groep overnemen. De verkoop zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 zijn afgerond. De overname zal pas definitief worden na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de toezichthouder, de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Aegon Nederland, aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer, ziet de verkoop als strategisch belangrijk voor de optimalisatie van haar portefeuille: naar schatting verbetert haar solvabiliteitsratio hierdoor met zo’n 6 procentpunten en neemt het Solvency II kapitaal toe met circa 225 miljoen euro. “Deze transactie past in het veranderende landschap voor verzekeraars in Nederland en is in lijn met onze strategie voor optimalisatie van onze portefeuille”, zegt Alex Wynaendts, CEO van Aegon, “Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit en kunnen we ons nog meer richten op activiteiten die tot de kern van onze strategie horen”.

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon ziet op haar beurt de acquisitie als een grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf. “Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business-marktsegmenten in Nederland”, aldus Marc van Nuland, Country Manager van Aon Nederland, “Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals.”

Over UMG

Unirobe Meeùs Groep is een van de grootste spelers in de intermediaire markt voor verzekeringen. De verschillende merken van UMG adviseren vooral over risico’s en mogelijkheden. UMG beheert negen merken: HM Pensioenadvies, HM Bedrijfsadvies, HR Financials, IAK, Kroller, Meeus, Niehoff Werning & Kooij, Wannet en UMG Assuradeuren. In 2016 werkten er 1.387 mensen bij UMG die rond de 580.000 particulieren en 74.000 voorzagen van onafhankelijk advies en verzekeringsproducten.

Bron: nieuwsbericht Aegon, nieuwsbericht Aon

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer