a.s.r. neemt Generali Nederland over en koopt aandelen terug van Nederlandse staat

Robeco

14 september 2017

a.s.r. neemt verzekeraar Generali Nederland over en koopt 3 miljoen eigen aandelen terug van de Nederlandse staat. Dat bericht zij op haar website.

Overname Generali
De overname van Generali verstevigt de positie van a.s.r op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Generali bracht in 2016 een omzet op van €379 miljoen, waarvan €275 miljoen in het schadebedrijf werd gerealiseerd en €104 miljoen in het levenbedrijf. a.s.r. verwacht dat Generali een bijdrage van €30 miljoen zal leveren aan het nettoresultaat.

a.s.r heeft €143 miljoen voor de overname betaald. De totale kapitaalverplichting voor de verzekeraar zal naar verwachting €200 miljoen bedragen. De overname zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2018 zijn voltrokken. Volledige integratie zal naar verwachting in 2020 zijn voltrokken: tegen die tijd worden de polissen van Generali onder de overkoepelende merknaam gevoegd. Het kantoor van Generali wordt gesloten en haar medewerkers worden verplaatst naar het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. a.s.r. sluit niet uit dat met de overname banen zullen verdwijnen.

Inkoop eigen aandelen
Voorts heeft de verzekeraar 3 miljoen eigen aandelen teruggekocht van de overheid. Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI) heeft namens de Nederlandse Staat het belang van 20,5% in a.s.r. per veiling verkocht. Dit komt concreet neer op een verkoop van 30,15 miljoen aandelen. In oktober 2008 was de verzekeraar in handen van de staat gekomen, als onderdeel van de nationalisering van Fortis. Met de verkoop van de 30,15 miljoen aandelen heeft de Nederlandse staat haar belang in a.s.r. volledig afgewikkeld.

Bron: persbericht 13 september 2017, persbericht 14 september 2017

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer