UBS AM en PGGM werken samen aan methode voor het meten van impact voor voedselveiligheid

22 juni 2018

PGGM publiceert op haar website:

“Amsterdam, UBS Asset Management (UBS AM) lanceert vandaag (21 juni – red.) een onderzoeksproject met Wageningen University & Research (WUR) en Harvard University. Samen zullen ze een kader en methodologie ontwikkelen voor het meten van impact op gebied van voedselveiligheid, het tweede Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG) van de Verenigde Naties (VN). Het doel van het onderzoek is om schaalbare modellen te bouwen die toegepast kunnen worden op wereldwijde, beursgenoteerde aandelen van bedrijven met technologieën die landbouwopbrengsten kunnen vergroten en de toegang tot voedzame voeding kunnen verbeteren.

De ontwikkeling van dit kader is een partnerschap tussen pensioenfondsbeheerder PGGM en UBS Asset Management. UBS AM begon 2,5 jaar geleden met het project toen zijn team voor duurzame beleggingen werd geselecteerd door PGGM om een mandaat van €1.5 miljard aan beursgenoteerde impactaandelen te beheren. De aanpak van UBS AM gebruikt academische expertise om impactmethodologieën te ontwikkelen voor vier impactcategorieën, waaronder klimaatverandering en luchtvervuiling, toegang tot drinkbaar water, en veiligheid op vlak van gezondheid en voedsel. De gemeten impactparameters zijn afgestemd met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer