Loek Sibbing benoemd in ABP-bestuur

13 maart 2019

ABP publiceert op haar website:

“Loek Sibbing (59) is per direct toegetreden tot het ABP-bestuur. Hij maakt deel uit van de werkgeversdelegatie en is voorgedragen door VSO (Verbond Sectorwerkgevers Overheid). Hij vervult de vacature die was ontstaan door het vertrek van Erik van Houwelingen in augustus 2018. Voorzitter Corien Wortmann: “Ik ben blij met de benoeming van Loek Sibbing. Hij brengt ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van vermogensbeheer mee en beschikt daarnaast over uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van pensioenfondsbestuur. Bovendien heeft hij veel expertise op het gebied van beleggen in Nederland. Een mooie combinatie die uitstekend past in het ABP-bestuur.”

Fondsprofiel ABP:

ABP is een BPFv met eind Q3 2018 een belegd vermogen van € 418,126 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2017 1,111,106 actieve bijdragers en 868,454 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2018 een rendement van 1.1%. Eind Q3 2018 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 104.7% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 128.1% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is APG en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door APG

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer