Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 19: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Exelerating Weekly Transfers week 18 met o.a. ING Bank CDC fonds, Robeco en Molenaarspensioenfonds
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: ING Bank CDC fonds BestuurToegetredenI.
  Lees meer

 • Huub Popping herbenoemd als bestuurslid en voorzitter Stap
  APF Stap publiceert op haar website:”Op 1 juli 2019 loopt de eerste zittingstermijn van Huub Popping af als bestuurslid en voorzitter van het Bestuur van Stap. Het Bestuur heeft de Vergadering van Belanghebbendenorganen verzocht om Huub Popping te herbenoemen.
  Lees meer

 • PGGM Infrastructure Fund neemt belang in Macquarie AirFinance
  PGGM publiceert op haar website:”PGGM Infrastructure Fund heeft een 25-procent belang genomen in Macquarie AirFinance (MAF). Met deze deelname stapt het Fonds voor het eerst in de sector van vliegtuig leasing.Met een direct belang in MAF verschaft PGGM zichzelf medezeggenschap over de samenstelling van de leasevloot en de CO2-voetafdruk hiervan.
  Lees meer

 • Nieuw hoofd Acquisitie regio Zuidwest Syntrus Achmea real estate
  .
  Lees meer

 • Woensdag

 • Blue Sky Group ontwikkelt nieuw vermogensbeheermodel
  Blue Sky Group publiceert in haar jaarverslag:”Op het gebied van vermogensbeheer willen we het operationele vermogensbeheer grootschaliger opzetten. We streven naar minder complexiteit en lagere kosten.Als eerste stap zullen we in 2019 het grote aantal fondsen voor gemene rekening dat wij beheren terugbrengen door het samenvoegen van portefeuilles.
  Lees meer

 • Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MN
  MN publiceert in een persbericht:”Drs. Hanny Kemna RE CISA is de nieuwe voorzitter (president-commissaris) van de Raad van Commissarissen van MN.
  Lees meer

 • BNY Mellon Investment Management versterkt team Nederland
  .
  Lees meer

 • Vrijdag

 • Voorzitter rvt Pensioenfonds PGB legde functie neer na verschil van inzicht met bestuur
  PGB publiceert in jaarverslag:”In 2018 is gebleken dat er tussen bestuur en raad van toezicht een verschil van inzicht was, dat kon worden teruggevoerd op een niet goed werkende governance. Voor bestuur, raad van toezicht en verantwoordingsorgaan is dit aanleiding geweest het project good governance op te zetten.
  Lees meer

 • Bestuurslid Pensioenfonds IBM Nederland herbenoemd
  IBM Nederland publiceert op haar website:”Per 1 juli wordt Rinus Verloop herbenoemd als lid van het SPIN-bestuur. Rinus is lid van het bestuur namens de pensioengerechtigden.
  Lees meer

About author

Related Articles