Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten belegt € 40 mln in Achmea IM Green Bond Fund

26 juni 2019

Achmea IM publiceert op haar website:

“Ruim een half jaar na de introductie van het Achmea IM Green Bond Fund, is het fonds de grens van € 100 mln. gepasseerd. Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) heeft, als onderdeel van de LDI-portefeuille, de keuze gemaakt om € 40 miljoen euro te beleggen in het Achmea IM Green Bond Fund. Daarmee stijgt het fondsvermogen van het Green Bond Fund naar een kleine € 120 mln. per eind juni 2019.

In november 2018 startte het fonds met een kapitaal van € 75 miljoen, afkomstig vanuit de eigen middelen van de verzekeraar Achmea. Het Green Bond Fund van Achmea IM biedt institutionele beleggers, de mogelijkheid om in groene obligaties te beleggen. Dit zijn obligaties waarmee milieuvriendelijke projecten worden gefinancierd. Namens klanten beheert Achmea IM inmiddels in totaal ruim € 1,4 mrd. aan green bonds en dat is bijna een verdubbeling t.o.v. 2018.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer