Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 40: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Evelien Sanger aangetreden als bestuurlid Personeelspensioenfonds APG
  Personeelspensioenfonds APG publiceert op haar website:”Evelien Sangers is 24 september 2019 benoemd door DNB als bestuurslid namens de werkgevers bij Stichting Personeelspensioenfonds APG.Evelien werkt momenteel binnen APG Asset Management als Team manager Regulatory & Financial Reporting. Haar jarenlange ervaring op het gebied van informatievoorziening, controlling en auditing vormen een mooie aanvulling binnen het bestuur.
  Lees meer

 • Jan de Planque wint verkiezing bestuurder Pensioenfonds Detailhandel
  Detailhandel publiceert op haar website:” Pensioenfonds Detailhandel heeft een nieuwe bestuurder. Onlangs werd een verkiezing uitgeschreven tussen Jan de Planque en Cor Filippini.
  Lees meer

 • Kempen European Private Equity Fund op € 158 miljoen na derde closing
  KCM publiceert op haar website:”Kempen European Private Equity Fund heeft een derde fundraising ronde afgerond op 27 september. Het fondsvermogen heeft inmiddels een omvang van € 158 miljoen bereikt.
  Lees meer

 • Exelerating Weekly Transfers week 39 met Apothekers en CRH
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Apothekers PensioenbureauAfgetredenR.
  Lees meer

 • Bedrijfstakpensioenfonds VLEP selecteert BMO Global Asset Management als fiduciair partner
  BMO publiceert op haar website:”BMO Global Asset Management is door de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (VLEP) geselecteerd voor het fiduciaire beheer van de totale portefeuille van het pensioenfonds (ca. 3,1 miljard euro), inclusief het beheer van de LDI-portefeuille.Bedrijfstakpensioenfonds VLEP zocht naar een adviseur die het volledige fiduciair beheer voor zijn rekening kan nemen.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Tjeerd Bosklopper wordt benoemd tot CEO Nationale-Nederlanden a.i.
  NN publiceert op haar website:”NN Group kondigt de voorgenomen benoeming aan van Tjeerd Bosklopper tot CEO Nationale-Nederlanden ad interim. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en wordt naar verwachting begin november 2019 van kracht.
  Lees meer

 • ACTIAM Financial Inclusion Fund opened for professional investors
  ACTIAM publiceert op haar website:”ACTIAM Institutional Microfinance Fund III is renamed the ACTIAM Financial Inclusion Fund. This fund builds on the successful track record gained by the asset manager over the years in the field of microfinance.The ACTIAM Financial Inclusion Fund’s aim is to achieve positive social impact by extending private loans to financial institutions in emerging countries and thus to help microenterprises and MSMEs (micro and SME companies) to gain access to financing in such countries.
  Lees meer

 • Achmea start investeringsfonds voor innovatieve ondernemingen
  Achmea publiceert op haar website:”Vandaag gaat het Achmea Innovation Fund officieel van start. Dit investeringsfonds gaat groeikapitaal verstrekken aan veelbelovende (tech-)ondernemingen, die actief zijn op de strategische domeinen van Achmea: gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen voor nu, straks en later.
  Lees meer

 • Pensioenfonds ANWB gaat naar De Nationale APF
  De Nationale APF publiceert in een persbericht:”Het bestuur van Pensioenfonds ANWB wil de pensioenregeling en alle aanspraken van (gewezen) deelnemers onderbrengen bij het algemeen pensioenfonds De Nationale. Ook de volledige administratie gaat naar De Nationale APF.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Nieuw bestuurslid Pensioenfonds Notariaat
  Notariaat publiceert op haar website:”Per 1 oktober 2019 is Piet Molenaar (57) benoemd in het bestuur van Pensioenfonds Notariaat, na toetsing op geschiktheid door De Nederlandsche Bank. Hij treedt op als onafhankelijk bestuurslid.
  Lees meer

 • a.s.r. bevestigt vertrek CFO Chris Figee
  ASR publiceert op haar website:”Chris Figee, CFO van a.s.r., zal het bedrijf per 1 februari 2020 verlaten om zijn carrière bij KPN voort te zetten.Vandaag heeft KPN aangekondigd Chris Figee te zullen benoemen tot CFO en lid van de Raad van Bestuur. Chris treedt daarom per 1 februari 2020 af als CFO en lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.
  Lees meer

 • Donderdag

 • M&G Real Estate benoemt Marc Reijnen tot Head of Investment & Asset Management, Continental Europe
  M&G publiceert in een persbericht:”M&G Real Estate, de vastgoedtak van vermogensbeheerder M&G, heeft Marc Reijnen benoemd tot Head of Investment en Asset Management van continentaal Europa. De Nederlander krijgt de leiding over alle Europese beleggingsteams en vermogensbeheerders van M&G Real Estate en vult hiermee een nieuwe functie in.
  Lees meer

 • Pensioenfonds Loodsen: Nieuwe fiduciair beheerder gevonden!
  Loodsen publiceert op haar website:”Zoals eerder aan u gemeld is BPL een zoektocht gestart naar een nieuwe fiduciair beheerder. Na een zorgvuldig selectietraject heeft het bestuur zijn voorkeur voor een nieuwe partij uitgesproken.Momenteel zijn we met deze nieuwe partij bezig om tot een overeenkomst te komen.
  Lees meer

 • Bianca Knispel directeur NN Particulieren Schade
  NN publiceert op haar website:”Nationale-Nederlanden benoemt per direct Bianca Knispel (41) tot directeur van Nationale-Nederlanden Particulieren Schade. Zij volgt hiermee Margriet Dam op die haar carrière voort zet buiten het bedrijf.
  Lees meer

 • a.s.r. neemt minderheidsbelang in Appel Pensioenuitvoering B.V.
  ASR publiceert op haar website:”ASR Nederland N.V. (a.s.r.) neemt een minderheidsbelang van 30% in Appel Pensioenuitvoering B.V.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • Paul Everloo nieuwe ceo van TKP Pensioen
  TKP Pensioen publiceert op haar website:”Paul Everloo wordt per 1 april 2020 benoemd tot nieuwe ceo van TKP Pensioen. Hij volgt Ernst de Bie op, die volgend jaar afscheid neemt.Everloo (49) werkt sinds 2010 bij Aegon Nederland, sinds 2018 als directeur Pensioenoperaties.
  Lees meer

 • Altera Vastgoed: Internationale belegger stapt in Altera Retailfonds
  Altera publiceert op haar website:”Met de closing van €115 miljoen in het Retailfonds in Q3, blijft Altera de strategie voor investeringen in kernwijkwinkelcentra in Nederland verder versterken.De belegger past binnen de strategie die is gericht op uitbreiding en verdere internationalisering van het aandeelhoudersbestand. Het totale nieuwe vermogen in het Altera Retailfonds bedraagt €225,5 miljoen in 2019.Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn heel blij dat we binnen enkele maanden een tweede gerenommeerde Duitse institutionele belegger kunnen verwelkomen.
  Lees meer

 • Fresenius Nederland kiest voor STAP APF
  Fresenius Nederland publiceert in een brief aan de deelnemers:”In deze brief informeren wij u over het besluit van het bestuur van Stichting Pensioenfonds Fresenius Nederland (hierna: SPFN) om de tot 1 juli 2019 bij SPFN opgebouwde pensioenaanspraken en pensioenrechten collectief over te dragen aan het Algemeen pensioenfonds STAP (hierna: STAP). Na deze collectieve overdracht gaat SPFN over tot ontbinding en heeft u recht op pensioen vanuit STAP.
  Lees meer

About author

Related Articles