Exelerating

David Capdevila benoemd tot nieuwe CEO Atradius

Atradius publiceert op haar website:

“Amsterdam, 31 oktober 2019 – Vanaf 1 januari 2020 vervangt hij Isidoro Unda, die na 12 jaar zijn vertrek als Chief Executive Officer bij de verzekeringsmaatschappij heeft aangekondigd.

De Raad van Bestuur van Grupo Catalana Occidente en de Raad van Commissarissen van Atradius N.V. hebben in hun vergadering van 31 oktober 2019 ingestemd met de benoeming van David Capdevila als nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Atradius. Capdevila volgt Isidoro Unda op, die na 12 jaar zijn vertrek als CEO bij de kredietverzekeraar heeft aangekondigd. Deze wijzigingen treden in werking vanaf 1 januari 2020.

De voorzitter van Grupo Catalana Occidente, José María Serra, bedankte Isidoro Unda voor zijn toewijding gedurende zijn hele carrière binnen de verzekeringsgroep en benadrukte in het bijzonder zijn rol “in de ontwikkeling en consolidatie van Atradius als toonaangevend bedrijf op het gebied van internationale kredietverzekeringen”.

David Capdevila is afgestudeerd in Economie en Bedrijfskunde en heeft een Master in Economie en Business Management van het IESE. Hij trad in 1992 in dienst bij Grupo Catalana Occidente als Director of Organization and Quality en heeft sindsdien verschillende verantwoordelijkheden op zich genomen binnen de Groep en haar verschillende bedrijven. In 2016 werd hij benoemd tot CEO van Plus Ultra Seguros. Daaraan voorafgaand was hij tussen 2006 en 2013 CEO van Crédito y Caución, en was hij Chief Market Officer (CMO) en lid van de Raad van Bestuur van Atradius tussen 2010 en 2013.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

About author

Related Articles