Exelerating

NN Investment Partners neemt meerderheidsbe-lang in Venn Hypotheken om hypotheekpropositie uit te breiden

NNIP publiceert op haar website:

“NN Investment Partners (NN IP) is een partnerschap aangegaan met Venn Partners LLP (“Venn”). Onder dit partnerschap, heeft NN IP een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken BV (“Venn Hypotheken”), naast de bestaande aandeelhouders Venn en het management van Venn Hy-potheken

Met deze acquisitie verbreedt NN IP de mogelijkheden voor institutionele beleggers om naast het NN Dutch Residential Mortgage Fund te investeren in Nederlandse hypotheken. NN IP belegt sinds 2015 namens haar klanten in Nederlandse hypotheken en ziet goede mogelijkheden om aanvullende beleggingsstrategieën in Nederlandse hypotheken te ontwikkelen. Venn Hypotheken biedt institutionele beleggers toegang tot de Nederlandse hypotheekproducten. Met het meerderheidsbelang in Venn Hypotheken beschikt NN IP over een aanvullend aanbod voor haar klanten, die de voorkeur geven aan een investeringsmandaat boven een fonds.

Venn Hypotheken is opgericht door Venn, een vermogensbeheerder, gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. Venn heeft tot op heden meer dan EUR 1 miljard geïnvesteerd in hypotheken die door Venn Hypotheken zijn verstrekt. Ook in de toekomst blijft Venn Hypotheken leningen verstrekken voor Venn’s Cartesian securitisatieprogramma.

De kwaliteit, reputatie en ervaring van het management team van Venn Hypotheken op het gebied van Nederlandse hypotheken, gecombineerd met de robuuste vermogensbeheercapaciteiten van NN IP, resulteert in een uniek aanbod voor institutionele beleggers.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

NN

About author

Related Articles